Op zoek naar een lekkere en gezonde snack om mee te nemen onderweg, naar je werk of school? Zoek niet verder! Deze fruit-noten repen zijn namelijk het ideale tussendoortje. Ze zijn lekker en ontzettend voedzaam. Daarnaast hartstikke gezond, ze zijn namelijk en vrij van suiker, gluten en lactose. Houdt er wel rekening mee dat ze niet laag zijn in calorieën. Dus als je daar een beetje op let, is het slim om ze niet alle 4 achter elkaar op te eten! 😉

Bereiding fruit-noten repen

  1. Maak de noten fijn in je (ijzer sterke) blender of keukenmachine. Wil je ze erg fijn gemalen hebben, laat ze dan een paar uur weken voordat je ze gebruikt, maar er mogen nog gerust kleine stukjes noot in zitten. Eventueel hak je ze zelf in stukjes als je wel van een bite houdt!
  2. Druk de ontpitte dadels in een bak met een vork fijn. In de blender of keukenmachine is niet zo handig, omdat het dan al snel een plakkerige boel wordt.
  3. Kneed vervolgens met de hand de gemalen noten, de uitgeperste citroen en het zout door de dadels.
  4. Vorm op een snijplank een lange rol van dit mengsel, zoals je doet voor de bovenkant van appeltaart.
  5. Druk de rol aan de bovenkant en zijkanten plat met een houten keukenspaan of ander plat voorwerp. Je krijgt dan een grote plak van dit lekkere mengsel.
  6. Snijd de rol in 4 repen en leg ze 1 a 2 uur in de koelkast.
  7. Voila, je vruchten-noten repen zijn klaar!

Tip: Je kunt de repen het best in cellofaan verpakken. Als je de repen vervolgens even in de koelkast of vriezer legt, worden ze wat harder en zijn ze gemakkelijker mee te nemen.

Probeer ook deze heerlijke raw dadel balletjes eens!