Als volwassene zullen er altijd dingen zijn die je aan je jeugd doen herinneren. Dit kunnen films zijn, voorwerpen of gerechten die je vroeger veel hebt gegeten. Als iemand die opgegroeid is met een Indonesische oma zijn er zeker ook een paar Indische gerechten die zijn blijven hangen. Er zijn super veel lekkere snacks zoals spekkoek en pandan cake maar ook gerechten voor het avondeten waren altijd ontzettend lekker. Zo zijn Sajoer Boontjes ook blijven hangen. Met bijvoorbeeld een mix van Conimex is dit gerecht vrij snel te bereiden, maar het is minstens even lekker (misschien wel lekkerder) als je het zelf maakt.
Bereiding Sajoer boontjes
- Begin bij de ui. Snijd deze in kleine blokjes. Snijd vervolgens de teentjes knoflook ook fijn. Bak deze samen in een koekenpan met wat zonnebloemolie tot ze er glazig uitzien
- Was de laos en gember eerst af en snijd ze daarna in plakjes. Zorg ervoor dat je de plakjes niet te klein snijd. Omdat ze alleen voor de smaak zijn, moet je de plakjes er nog wel uit kunnen halen. Laat ze ongeveer 5 minuten in de mix zitten
- Hak de rode peper in kleine stukjes, voeg deze daarna toe met het limoenblaadje en de Indische laurier toe. Roer dit een paar minuutjes door
- Voeg vervolgens de sperziebonen, een lepel sambal, de trassi en gula djawa toe bij de andere ingrediënten.
- Pak vervolgens een Maggi blokje en verpulver dit. Strooi het vervolgens over de mix. Voeg daarna 250 ml water toe en roer het vervolgens 8 tot 12 minuten doorpruttelen
- Voeg 2 eetlepels kokoscrème toe wanneer de boontjes bijna gaar zijn. Bij het proeven kun je altijd nog zout, peper etc. toevoegen
TIP: Iets wat ontzettend goed hij dit gerecht past is rijst. Vooral pandan rijst is een goede match bij dit gerecht. Daarnaast kun je nog meer hierbij toevoegen zoals kip. Je hoeft deze dan alleen maar in stukjes te snijden en te marineren in sojasaus
Eet smakelijk!