Spinazie en feta zijn natuurlijk een ‘match made in heaven’. Deze twee combineren heerlijke met elkaar, zo ook in deze mini  quiche. De knapperige bodem en de smaakvolle vulling zorgen ervoor dat je hiervan blijft eten. De mini quiche is perfect voor bij de borrel of als hartig hapje bij een high tea. Natuurlijk kan je de kleine quiche ook wat groter maken voor bij een diner. Dit gerecht bestaat maar uit 5 ingrediënten. Een prima gerecht voor als je doordeweeks even niet zoveel moeite wilt doen voor een lekkere maaltijd!


Bereiding spinazie quiche

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verwarm de olie in een pan en doe hier een hand spinazie bij.
  3. Laat de spinazie slinken, daarna doe je er weer een hand spinazie bij.
  4. Dit herhaal je tot de spinazie op is.
  5. Als alle spinazie geslonken is, haal je al het water eruit.
  6. Roer dan de eieren los met de slagroom, wat peper en zout.
  7. Doe er ook de helft van de feta er doorheen.
  8. Vet een kleine bakvorm(15cm) in met wat olie.
  9. Bekleed dan de bakvorm met het deeg.
  10. Verdeel de uitgeknepen spinazie over de bodem.
  11. Giet daarna het ei-feta mengsel er overheen.
  12. Verbrokkel de andere helft van de feta over de taart.
  13. Maak de taart af met wat versgemalen zwarte peper.
  14. Zet dan de taart in de oven voor zo’n 45 minuten.

Tip: De spinazie moet zo droog mogelijk worden, anders wordt de taart heel ‘zompig’. Je kunt de spinazie bijvoorbeeld uitknijpen met een handdoek.

Eet smakelijk!


Lees ook:

Hartige mini quiches met broccoli en champignons

Spinazie feta rolletjes (Borek)

5 ingrediënten zoete aardappel rosti!