Drie dingen waar je ons gelukkig mee maakt zijn: kokos, chocolade en cake. Ja uhmm.. wie niet? (No offense voor diegene die hier niet vrolijk van worden) Gooi deze drie ingrediënten bij elkaar en er ontstaat een match made in heaven! Did someone say bounty cake? Je hoeft jezelf bij deze kokosbrood cake zelfs niet schuldig te voelen na het eten van een plak, want toegevoegde suikers zitten er niet in! Dus hup, de keuken in, gooi alles in een cake blik en in no time kun jij genieten van dit recept!
Tip voor de snoepkonten onder ons. Snijd de cake in plakjes, eet er 1, of 2.. en vries de rest (per plak ingepakt in folie) in!
Bereiding kokosbrood
- Verwarm de oven voor op 160°C en leg bakpapier in de cakevorm.
- Doe de speltmeel in een kom.
- Voeg er 1 glas melk aan toe en begin te roeren.
- Vervolgens voeg je de helft van het speltmeel en 2 eieren toe aan de melk (je blijft roeren!)
- Voeg daarna de andere helft van het speltmeel toe en de overige 2 eieren.
- Voeg een snufje zout, de kokos en bakpoeder toe en meng het geheel.
- Giet 1/3 van het beslag in een aparte kom. Voeg bij de 1/3 de cacao en roer dit door elkaar. Snij vervolgens kleine stukken van de chocolade repen en voeg deze toe aan het beslag.
- Giet de helft van het beslag waar nog niks in zit in de cakevorm.
- Vervolgens gooi je daaroverheen het beslag met de chocola erin.
- Als laatste schenk je het resterende beslag bij in de cakevorm.
- Dek het beslag af met amandelschaafsel en plaats de cakevorm in het midden van de oven.
- Laat de cakevorm voor 70 minuten in de oven staat, totdat de cake goudbruin is. Controleer na 60 minuten op gaarheid met een prikker of een vork. Komt deze er school uit, dan is de cake gaar.
Probeer ook:
Koolhydraatarm: kokosmakronen met maar 2 ingrediënten!
Heerlijke healthy kokosnoot matcha cake