Zin in een treat? Dan zijn deze healthy appelflappen ideaal. Geen toegevoegde suikers en je kunt ze zo (on)gezond maken als je zelf wilt. Bij de Ekoplaza kun je zelfs volkoren vegan bladerdeeg krijgen, dus ook over de vegans en de health freaks, de ideale baksels! Je kunt uiteraard zelf weten hoe je de appelflappen maakt, je kunt er zelfs mango of cranberries en rozijnen in doen, wat je maar lekker vind! Persoonlijk is deze appel en abrikozen variant onze favoriet!

Bereiding appelflappen

  1. Haal het bladerdeeg uit de vriezer/koelkast.
  2. Zorg dat het ontdooit is voordat je begint.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes
  5. Doe de blokjes in een mengkom en voeg kaneel, citroensap, jam en vanille toe en meng goed door elkaar.
  6. Proef of je het beslag lekker vindt.
  7. Snijd vierkantjes van het bladerdeeg (2 x  groot als je hand, of zo groot als je de appelflappen wilt)
  8. Leg een vel bakpapier op het rooster van je oven en leg de bladerdeeg plakjes erop.
  9. Smeer de randen van de bladerdeeg vierkantjes in met soja room.
  10. Leg op de helft van een vierkantje bladerdeeg wat van de gemengde appelblokjes, vouw dubbel en druk de randen aan met een vork.
  11. Herhaal tot je alle plakjes deeg hebt gevuld. Bestrijk de flappen voordat ze de oven in gaan met met wat kookroom
  12. Bak de appelflappen 20 minuten in de oven.
  13. Laat de appelflappen daarna nog even goed afkoelen zodat ze knapperig worden.

Enjoy!

Tip: Zin in zoet? Serveer de appelplappen dan met wat donkere agave of dadelstroop erover ipv suiker.


Meer zoete baksels?

Healthy homemade croissant

Vegan & glutenvrije wafels

Gezonde kokos pannenkoeken