Maak kennis met de oud Hollandse echte appelflap. Oud en Nieuw is het ideale moment om, zo traditiegetrouw als we zijn, échte appelflappen te maken. Voor deze appelflappen gebruik je één basisingrediënt: juist, appel, waardoor je niet te lang hoeft te rommelen in de keuken. Ook fijn: deze appelflappen bevatten een stuk minder koolhydraten dan de appelflap met bladerdeeg. Perfect dus als je nog ruimte wilt laten voor al die oliebollen en champagne. 


Bereidingswijze 20 appelflappen

  1. Pak een grote kom en doe hier de eieren in. Klop deze vervolgens los. Als deze opgeklopt is, kan je al roerend het zelfrijzend bakmeel en vervolgens de melk toevoegen. Zorg dat je een glad beslag krijgt.
  2. Schil de appels en verwijder het klokhuis uit de appel. Snijd deze in plakken van zo’n 1 centimeter.
  3. Verhit de frituurolie zodat deze goed heet is. Vervolgens kan je elke appelring in het beslag dippen; dit kan het beste met een vork. Als het appelschijfje bedekt is met het beslag, kan je het in de frituurpan doen. Frituur ze voor zo’n 3 minuten totdat ze goudbruin zijn. Halverwege de 3 minuten kan je de appelringen even omdraaien.
  4. Laat de gefrituurde appelflappen uitlekken op een bord of vergiet met keukenpapier, om de overtollige olie op te vangen.
  5. Als de appelflappen een beetje uitgelekt en afgekoeld zijn, kan je er kristalsuiker en wat kaneel overheen strooien. Hierna zijn de heerlijke appelflappen klaar om geserveerd te worden!

Eetsmakelijk!

Tip: wil je all out gaan dit jaar met Oud en Nieuw? Dan kan je de melk opdelen door voor de helft melk te gebruiken en voor de andere helft bier te gebruiken.

Meer over diëten & afvallen

Recept: heerlijke appelflappen voor oud en nieuw

Trend alert: Heerlijk 'Tony's Chocolonely' oliebollen recept!

Recept: heerlijke appelflappen voor oud en nieuw

Lekkere wijn voor de feestdagen? Die koop je gewoon bij de HEMA

Recept: heerlijke appelflappen voor oud en nieuw

Recept: healthy vegan kastanjeflappen met cranberrysaus