De prachtige poké en Buddha bowl plaatjes vliegen je ondertussen om de oren. Het is niet gek dat deze mooi opgemaakte kommetjes het goed doen op alle social media kanalen, want naast dat deze bakjes ontzettend mooi en makkelijk te maken zijn, zijn ze ook nog eens ontzettend lekker. Vandaag hebben we een kleurrijke veganistische bowl voor je op het menu staan mét kikkererwten en een heerlijke masala saus om hem af te maken.
Probeer ook deze vegetarische buddha bowl met pittige pinda saus.
Bereiding masala buddha bowl
- Pak een medium sauspan.
- Doe de quinoa met de hoeveelheid water aangegeven op de verpakking en de sojasaus in de pan.
- Breng aan de kook en laat daarna 25 minuten staan, totdat de quinoa al het vocht heeft opgenomen en haal deze dan van het vuur.
- Tijdens het wachten op de quinoa bereid je ondertussen de masala* saus zoals aangegeven in het recept (vind de link van het recept onderaan deze pagina)
- Wanneer de saus pruttelt, laat je de kikkererwten uitlekken en zet deze aan de kant om te drogen.
- Tijdens het wachten op de masala saus, verwarm je wat olijfolie in een koekenpan.
- Fruit hier de knoflook in.
- Voeg de spinazie toe en bak ongeveer 5 a 7 minuten tot de spinazie zacht is.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg vervolgens de kikkererwten toe aan de masala saus en verwarm deze nog ongeveer 2 a 3 minuten.
- Pak 3 kommen en verdeel de quinoa hierover.
- Hetzelfde doe je met de spinazie en de masala kikkererwten.
- Top de bowl met (gehakte) cashewnoten, een handje rode kool en peterselie.
Vind hier het recept voor de Masala* saus.