Laten we eerlijk zijn: wie houdt er nou niet van chocoladecake? Wij wel in ieder geval. De combinatie van chocolade en sinaasappel is een perfecte delicatesse en deze cake is daar het bewijs van. Het bijzondere aan deze lekkere chocoladecake is dat hij 100% plantaardig is. Verwarm de oven maar alvast voor voor deze heerlijke vegan chocoladecake met sinaasappel.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet ondertussen een cakevorm in.
  2. Meng in een klein bakje de ei vervanger met het water. Denk bij ei vervangers aan een geprakte banaan, chiazaad of agar agar. Zet dit mengsel vervolgens apart. Smelt de pure chocolade au bain-marie.
  3. Mix met een staafmixer de margarine met de bruine basterdsuiker voor 3-5 minuten. Voeg hier vervolgens het ei vervang-mengsel, het zelfrijzend bakmeel, baking soda, appelazijn, vanille, de sinaasappelrasp en de zout aan toe. Roer niet te veel, zo blijft de cake luchtig.
  4. Schep de gesmolten chocolade en gekonfijte sinaasappel nu ook door het beslag. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in 55-60 minuten gaar. Kijk met een satéprikker of de cake gaar is.
  5. Smelt vervolgens de chocolade voor het glazuur au bain-marie. Voeg de andere ingrediënten toe.
  6. Wanneer de cake is afgekoeld, kun je het glazuur over de bovenkant strijken. Versier de cake eventueel nog met extra sinaasappelrasp.

Op zoek naar meer inspiratie voor vegan desserts en snacks? Dan ben je bij Freshhh aan het goede adres. Oreo’s zijn sowieso al vegan maar wist je dat je ze ook makkelijk thuis kunt maken? Check hier het recept. Ook ijs maken klinkt misschien heel ingewikkeld maar dat is het helemaal niet. Dit matcha ijs kun je thuis zelf maken met maar 5 ingrediënten!