Eet je graag veganistisch, maar mis je soms toch het eitje? Met dit recept maak je de vegan friendly versie van roerei. Tofu is de ideale vervanger voor ei: de structuur is luchtig en je kan het op smaak brengen op de manier waarop je dat wilt. Ook heeft tofu veel proteïne, maar is daarentegen laag in cholesterol vergeleken met een echt ei. Met dit heerlijke hartige ontbijtje kom jij je ochtend vol energie door. Daarom hebben wij het recept vegan scrambled tofu met avocado. Lees hier hoe deze vegan breakfast for champions kan maken. 


Bereidingswijze

  1. Breek het stuk tofu op door het met je handen te verkruimelen, zodat het kleine en kruimelige stukjes worden.
  2. Snijdt de bieslook in kleine ringetjes en de tomaat in kleine stukjes.
  3. Verhit een bakpan met een scheutje olie.
  4. Marineer ondertussen de tofu met zout, peper, soja saus, kurkuma, paprikapoeder en knoflookpoeder.
  5. Voeg de tofu in de pan en bak voor zo’n 5 minuten op een middelhoog vuur. Blijf ondertussen goed roeren en voeg de gesneden bieslook en tomaat toe.
  6. Toast de boterham in de broodrooster. Prak ondertussen de avocado met een vork in een bakje, zodat deze een papperige substantie krijgt. Smeer vervolgens de avocado op de toast en doe er peper, zout en chilipoeder op.
  7. Doe de ‘roerei’ bovenop de avocado toast en je ontbijtje is klaar.

Eet smakelijk!