De verschillende opties om noodles te bereiden zijn eindeloos, je kunt er van alles mee doen. Toch blijven ze altijd wel simpel om te maken, dit is zeker het geval bij deze variant. Voor dit gerecht houden we het lekker simpel. Deze noodle bowl t is perfect wanneer je geen zin hebt om erg uitgebreid te koken en even lekker wilt ontspannen. Door aparte maar lekkere smaak van de saus gaat perfect samen met de noedels, broccoli, paprika’s en pinda’s.

Bereiding noodle bowl

  • Pak eerst een sauspan van gemiddelde grootte, giet hier 500 ml water in. Voeg vervolgens de noodles aan toe, je zult ze wel moeten breken zodat ze in de pan passen. Verwijder de pan nu van de hitte en laat het even 5 tot 7 minuten staan of tot de noodles zijn uitgedroogd. Giet de noodles vervolgens af
  • Doe ondertussen de soja saus, rijst azijn, suiker, chili saus en nog wat water in een kleine kom, mix deze ingrediĆ«nten goed door! Laat het daarna even staan
  • Verhit wat olie in een pan op gemiddelde hitte. Doe de ui en knoflook daarna in de pan en roer dit vervolgens ongeveer een minuut goed door. Voeg vervolgens de paprika en broccoli toe en kook dit ook een minuut.
  • Giet daarna de soja saus mix bij de rest van de ingrediĆ«nten. Wanneer alles samen is gemengd, bak je alles nog een paar minuten door tot de paprika en broccoli een stuk zachter zijn geworden. Voeg de noodles nu toe aan de mix, zorg dat alles goed samen mengt. Je kunt er ook nog wat geroosterde pinda’s aan toe voegen.

Zie ook

Probeer deze heerlijke vegetarische noodle bowl met broccoli!

Thaise noodles met paksoi, zeewier en sojabonen

Probeer deze heerlijke vegetarische noodle bowl met broccoli!

Heerlijke noodles met pittige garnalen