Zin in een keer wat anders? Deze door Japan geïnspireerde broccoli tempura is perfect als voorgerecht of borrelhapje. In combinatie met een smaakvol dipsausje heeft dit gerecht alles wat je nodig hebt! Het tempura beslag is heerlijk knapperig en dat komt door een verrassend geheim ingredient: bruisend water! Lees snel verder voor het recept!


Bereidingswijze tempura broccoli

  1. Doe alle ingrediënten voor de dipsaus bij elkaar in een klein kommetje en zet apart.
  2. Doe de bloem en het zout in een grote kom. Voeg hier het geklopte ei aan toe en maak een gat in het midden van de kom. Schenk hier beetje bij beetje het bruisende water aan toe. Vorm dit vervolgens tot een mooi glad mengsel.
  3. Zet een pannetje op het vuur met een klein laagje water, laat de broccoli hier zachtjes in pruttelen (ongeveer 2-3 minuten). Giet de broccoli af en laat het even afkoelen.
  4. Doe voldoende olie in een grote pan, zorg ervoor dat het ongeveer voor een derde gevuld is. Zet de pan op hoog vuur (het moet ongeveer 190 graden zijn). Heb je geen thermometer? Doe dan een stukje brood in de pan. Wanneer deze binnen 30 seconden goudbruin is, is de olie heet genoeg.
  5. Doe vervolgens om en om elk stukje broccoli gedompeld in het deeg in de pan. Frituur ze allemaal 2 minuten tot ze mooi knapperig en goud van kleur zijn.
  6. Verdeel de tempura broccoli over een groot bord, bestrooi met een klein beetje zout en serveer met het dipsausje.
  7. Eet smakelijk!

Ook probern: vegetarische Japanse dumplings (Gyoza)