Wie zegt dat je als vegetariër geen lekkere frituur hapjes kunt eten? Er zijn hartstikke veel vegetarische varianten op de hapjes, maar wil je liever een semi-gezond frituur hapje? Dan maak je deze heerlijke verse veggie nuggets gewoon zelf thuis. Je hoeft ze namelijk niet perse in de frituur te gooien, je kunt ze ook gewoon in olijfolie in de pan, of natuurlijk in een airfryer klaarmaken! Daarnaast worden de nuggets met verse groenten en geen onnodige toevoegingen gemaakt, dus toch wel een healthy party snack óf een manier om je kindjes meer groenten te laten eten! Altijd een win-win dus.

Bereiding veggie nuggets

  1. Hak de groenten grof.
  2. Blancheer de groenten in zout, kokend water.
  3. Ze hebben verschillende kooktijden. De broccoli is binnen 2 a 3 minuten klaar terwijl de rest wel ongeveer 10 minuten nodig heeft, dus gooi niet alles tegelijk in de pan.De groenten zijn klaar wanneer ze beetgaar zijn (je moet er met een vork makkelijk in kunnen prikken)
  4. Vervolgens gooi je alle geblancheerde groenten in je keukenmachine en maalt ze fijn tot 1 massa. Heb je geen keukenmachine? Dan kun je ze ook in een grote pan pureren.
  5. Verdeel de massa nu gelijk (overal even dik) over een bakplaat en zet deze 15 a 20 minuten in de vriezer.
  6. Haal ze uit de vriezer en gebruik een koekjes vorm (of een klein glaasje) om ronde vormpjes/nuggets uit de massa te ‘snijden’.
  7. Je kunt ze nu invriezen, voor later gebruik. Of je gaat ze meteen bakken.
  8. Ze hoeven niet eerst ontdooit te worden, maar je moet ze voor het bakken wel nog even insmeren met ei en in de broodkruimels dippen.
  9. Gooi je ze in de frituur of bak je ze in een pan met olie? Dan zijn ze met 3 a 4 minuten klaar. In de oven? Besprenkel ze dan met wat olijfolie en bak ze 15 a 20 minuten op 200 graden.
  10. Serveer met een saus naar keuze!

*Italiaanse broodkruimels: Voor de broodkruimels kun je ook beschuit, stokbrood of crackers verkruimelen. Maar het lekkerste is om de knoflook in de olijfolie te bakken (deze er vervolgens uit te halen en weg te gooien) dan het brood in de rooster te doen en te verkruimelen. Deze kruimels vervolgens bakken in de olijfolie en dit vervolgens kruiden met de oregano, basilicum, tijm, peper en zout. Voila. Dat zijn je broodkruimels om de nuggets in te dippen voordat je ze frituurt.

Enjoy your veggie nuggets!


Meer hartige snacks?

Vegan & healthy abrikoos -en appelflappen!

Vegetarische ei-muffins

Fruit & noten repen

Avocado & ei bootjes uit de oven