We zijn dol op de Italiaanse keuken. Pizza en pasta zijn we natuurlijk allemaal bekend mee, maar de Italiaanse keuken heeft nog zo veel meer te bieden. Bijvoorbeeld dit heerlijke platbrood. Deze focaccia met rozemarijn is perfect voor bij de borrel, maar ook heerlijk voor bij een salade.


Bereidingswijze focaccia met rozemarijn

  1. Pak een ruime kom en doe hier de bloem in. Maak een kommetje in het midden.
  2. Doe de gist, suiker en het lauwwarme water in een kom en laat het voor 5 minuten op het aanrecht staan.
  3. Hierna giet je het gistmengsel in het kommetje bloem en roer je het met behulp van een vorm langzaam door de bloem vanuit het midden. Kneed zodra de ingredi√ęnten samenkomen het deeg nog 5 minuten met de hand tot er een zacht, glad deeg ontstaat.
  4. Bestrijk nu een kom met een eetlepel Becel Olie Blend met Olijfolie, rol het deeg in een balvorm en leg dit in de ingevette kom. Dek vervolgens de kom af met een schone theedoek en zet het voor 30 minuten op een droge warme plek om het deeg te laten rijzen.
  5. Verwarm nu de oven voor op 225 graden.
  6. Bedek een bakplaat met bakpapier en keer hierboven de kom met deeg om. Verdeel, wanneer je 4 kleine focaccia’s wilt maken in plaats van 1 grote, het deeg in vieren. Zorg er met je handen voor dat het deeg goed verdeeld is over de bakplaat en duw met je vingers in het deeg zodat er inhammen ontstaan. Verdeel nu de rozemarijn en overgebleven Becel Olie Blend met Olijfolie over de focaccia en dek het af met een vochtige theedoek. Zet de focaccia met rozemarijn nu nog 20 minuten op een warme droge plek en doe deze daarna voor 20 minuten in een voorverwarmde oven.
  7. Als de focaccia met rozemarijn klaar is snijd je deze in grove stukken en kan je het direct serveren.

Enjoy!

Lees ook

Recept: Italiaanse focaccia met rozemarijn

Recept: Libanees platbrood met falafel en zoete aardappel

Recept: Italiaanse focaccia met rozemarijn

Recept: Italiaanse focaccia met rozemarijn