Wanneer je iets te vieren hebt en er komt gezelschap over de vloer, is het altijd leuk om verschillende gerechten op tafel te zetten. Het is dan ideaal als er voor ieder wat wils is en de gerechten gemakkelijk gedeeld kunnen worden. Deze zoete aardappel (nacho)schotel is hiervoor zeer geschikt. Heerlijk voor tijdens een borrel, maar ook zeker geschikt als avondeten!
Benodigdheden
- Oven
- Bakpapier
- Keukenpapier
- Grote kom of schaal
Bereiding zoete aardappel (nacho)schotel
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Schil de zoete aardappels en snijd ze in dunne repen (friet vorm). Hoe dikker je de zoete aardappels snijd, hoe langer ze in de oven zullen moeten. Houd dus ongeveer een dikte van 1 cm aan
- Pak een ovenplaat of rooster en leg hier een stuk bakpapier op. Smeer 1 eetlepel olijfolie over de bakplaat uit met een stukje keukenpapier
- Verdeel de zoete aardappelrepen over de plaat en besprenkel met wat olie, peper en zout
- Bak de repen voor 30 minuten, houd goed in de gaten en draai alle repen elke 5 minuten om
- Haal de repen uit de oven wanneer ze klaar zijn, prik er met een vork in om te voelen of de repen goed doorbakken zijn
- Doe de zoete aardappel repen in een kom of op een schaal en
Intussen bereid je de dips
Bereid intussen de dips!
- Voor de salsa-dip snijd je de tomaten in kleine blokjes, doe deze in een kommetje
- Snijd de ui heel erg klein, doe de stukjes ook in het kommetje
- Pers de knoflook uit boven de kom, voeg de olie ook toe en meng alles door elkaar
- Prak het geheel een klein beetje met een vork
- De salsa-dip is nu klaar
- Voor de avocado-dip snijd je de avocado door de helft en verwijder je de pit
- Doe alles in een nieuwe kommetje en knijp de limoen uit boven de avocado
- Prak de avocado met een vork, de limoen zorgt ervoor dat de avocado niet zo snel bruin wordt
- Snijd nogmaals een ui klein, pers de knoflook en voeg alles aan de avocado toe
- Voeg als laatste een snufje peper en zout toe
- Naar wens kun je ook nog crème fraîche toevoegen
Tip: In plaats van repen kun je ook schijfjes serveren. Nog een tip: in plaats van bovenstaande avocado dip, kun je ook eens deze avocado zongedroogde tomaten dip proberen!