Zoals jullie weten zijn wij dol op zoete aardappel! Deze heerlijke oranje wortel (ja een wortel, geen aardappel) is super gezond en is de perfecte toevoeging aan je dieet. Deze simpele salade staat zo op tafel en is perfect als lunch, bijgerecht of lichte maaltijd. Samen met spinazie en tomaat is het een prachtig kleurrijk recept dat alles heeft wat je nodig hebt. Lees snel verder voor de bereiding!


Bereidingswijze salade met zoete aardappel

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  2. Snijd de zoete aardappel in schijfjes. Bedek vervolgens een ovenrooster met de (ongepelde) knoflook, de cayenne peper, zout, peper, zoete aardappel en olijfolie. Doe deze vervolgens 25 minuten in de oven.
  3. Breng een klein pannetje met water aan de kook en snijd in alle tomaatjes een kleine ‘x’. Kook deze 1 minuut, laat ze dan even uitlekken en afkoelen.  Pel vervolgens de schil van de tomaten en breng ze op smaak met zout, peper en een beetje olijfolie.
  4. Haal de zoete aardappel uit de oven en doe de knoflook in een grote kom samen met de spinazie. Schenk hier een el olijfolie en wat zout en peper door. Roer het goed door elkaar en druk de knoflook voorzichtig uit.
  5. Voeg vervolgens de zoete aardappel schijfjes toe, roer door de salade zodat de spinazie een beetje verwelkt. Roer er dan voorzichtig de tomaatjes door en doe de salade met zoete aardappel in een mooie schaal.
  6. Schenk er als laatst nog wat balsamico over heen en eet smakelijk!

Benieuwd naar meer verrassende zoete aardappel recepten? Probeer dan ook eens deze zoete aardappeltoast op 4 manieren of deze zoete aardappel-wortelsoep!