We zijn fan van courgetti/zoodles, bloemkool rijst en eigenlijk alles waarmee je pasta en carbs kunt vervangen! Voor nog iets meer afwisseling hebben we nu ook deze heerlijke zoete aardappel noodles, pasta, swoodles? Of hoe je ze ook wilt noemen. Heerlijk met deze healthy (vegan) cashew saus en spinazie maar ook lekker met elk andere soort pasta saus die maar kunt bedenken
Bereiding zoete aardappel noodles
- Week de cashewnoten in een kom met water voor ongeveer 2 uur.
- Giet ze vervolgens af en droog ze lichtjes.
- Doe de cashewnoten in een keukenmachine (of in je blender), voeg heet 3/4e kopje water, een snufje zout en knoflook aan toe.
- Pureer tot het een mooie gladde massa is.
- Gebruik een spirelli om van de zoete aardappel mooie sliertjes te maken, of snijd ze in stukken en rasp ze.
- Verwarm wat olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur.
- Wanneer de olie warm is voeg je hier de zoete aardappel aan toe. Bak voor ongeveer 6-7 minuten tot ze een beetje cripsy zijn.
- Haal de pan van het vuur en voeg de spinazie toe.
- Voeg de helft van de kruiden en helft van de cashew saus toe aan de pan en schud/roer tot alles goed verdeeld is.
- Is de saus te dik? Voeg wat extra water toe.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Sprenkel er nog wat olijfolie overheen en top met verse kruiden die je nog over hebt.
Bonne appetit!