Zin in een pastaatje, maar dan net met ander type pasta dan die je normaal altijd kiest? Ga dan vanavond voor pappardelle. Deze Italiaanse pastasoort kan je herkennen aan zijn brede en lange linten en vindt zijn oorsprong in Toscane. Dus wil jij een stukje Toscane in huis halen? Kies dan voor deze overheerlijke pasta met (vegan)gehaktballetjes in tomatensaus? Twijfel niet langer en duik de keuken in mét een Italiaans muziekje op de achtergrond. Don’t forget!

8 stappenmethode voor overheerlijke pappardelle

1.

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Hier voeg je de fijngehakte uien aan toe. Je brengt het vervolgens op smaak met peper en zout. Bak de uien zacht tot ze glazig zijn.

2.

Voeg het paneermeel en een royale hand oregano en tijm toe aan de pan. Roer het door en verwijder de helft van het mengsel. Zet dit apart in een schaaltje om het later voor de saus te gebruiken. Het overgebleven mengsel uit de pan schep je over in een blender.

3.

Aan de blender voeg je vervolgens ook 500 gram mager rundergehakt toe. Dit meng je samen met het mengsel fijn tot een pasta. Tijdens het mengproces voeg je ook het eigeel toe. Er blijft  Vervolgens gebruik je schone handen om het mengsel tot balletjes te maken die ongeveer even groot zijn als pingpongballetjes. Misschien zelfs net iets kleiner. Het ligt eraan hoeveel je er wilt maken.

4.

Bak de balletjes rondom bruin in een pan met olijfolie.

5.

Voeg de fijngesneden tomaten toe aan de pan samen met het al eerder in een schaal apart gehouden mengsel. Houdt het vuur hoog. Kook dit totdat de tomaten uit elkaar beginnen te vallen. Voeg vervolgens de gepelde tomaten uit blik toe met een klein bakje water van 200 ml. Breng weer aan de kook.

6.

Tussentijds is het belangrijk om eenmaal met een lepel te controleren of het op smaak is. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en roer door.

7.

Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8. Veganistisch of vegetarisch?

Ben je veganistisch of vegetarisch? Kies dat voor een vegan variant gehaktballetjes. Deze zijn tegenwoordig in alle supermarkten te vinden.

9.

Schep de pappardelle op in een pasta bord en verdeel de saus over de borden. Tot slot rasp je er wat (vegan) parmezaanse kaas overheen.

EET SMAKELIJK ofwel Buon Appetito in het Italiaans

Een andere dag zin in een groene pasta? Klik dan hier!