Courgetti is inmiddels wel bij iedereen bekend en wordt vaak gegeten. Wat je met een courgette kan, kan je dus ook met zoete aardappelen doen en dat bewijst dit gerechtje wel! Deze heerlijke zoete aardappel noodles zijn lekker met kip, paddenstoelen, tauge of paksoi, maar vandaag maken we hem met cashewsaus. Super makkelijk om te maken en perfect voor een doordeweekse avond als je weinig tijd hebt om in de keuken te staan!
Bereiding zoete aardappel noodles:
- Laat de cashewnoten weken in lauw warm water, het liefst 2 uurtjes
- Schil de zoete aardappelen en maak er dunne noodles van
- Snijd dan de champignons in plakjes
- Verwarm een pan met wat olie erin en bak de noodles in 7 minuten gaar
- Meng de noten met 100 ml water in een blender en meng tot een dikke saus
- Snijd daarna de ui en de knoflook fijn en bak deze in een pan met wat olijfolie
- Voeg er ook de champignons aan toe en bak deze tot ze gaar zijn
- Doe daarna de spinazie in de pan en bak deze kort mee
- Als laatste voeg je de noodles, basilicum en de cashew saus er aan toe
- Verwarm dit ook en schep daarna op
Tip: Top het gerecht af met wat cashew nootjes en wat lente uitjes
Eet smakelijk!
Lees ook:
Heerlijke winterse groenten stamppot met zoete aardappel
Mexicaanse zoete aardappel taco’s
Heerlijke vegan kikkererwten curry met zoete aardappel