Daar is die weer, de heerlijke zoete aardappel. Vandaag vinden we hem terug in een taco recept. Deze zoete aardappel taco’s zijn super makkelijk en snel te maken en ook nog eens gezond! Er zit een avocado-yogurt saus bij die je ook eventueel voor andere recepten kunt gebruiken of als een lekkere dip voor wat tortilla chipjes. De taco’s zijn gevuld met zoete aardappel, ui en avocado. Je kunt eventueel zelf ook nog andere toppings toevoegen en wat sla er bij doen voor wat extra’s.
Bereiding Zoete aardappel taco’s
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de zoete aardappels in kleine gelijke blokjes
- Meng de honing en miso in een kommetje
- Voeg hier daarna wat olie er aan toe
- Zorg ervoor dat het hierdoor mooi vloeibaar wordt
- Meng daarna de aardappel blokjes met de marinade
- Verspreid ze dan over een bakplaat met bakpapier
- Rooster deze 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn
- Snijd ondertussen de ui in ringen
- Giet er daarna wat azijn overheen
- Laat dit dan 15 minuten intrekken
- Halveer de avocado en snijd driekwart in blokjes
- Prak dan het andere deel met een vorm fijn
- Meng dit met de yoghurt
- Voeg daar dan zout, peper en tabasco aan toe voor de smaak
- Verwarm de taco’s en vul deze dan met de zoete aardappel
- Voeg daarna de blokjes avocado eraan toe en de ui ringen
- Serveer de taco’s met een schep avocadoyoghurt erop
Tip: Je kunt eventueel ook zelf meer topping toevoegen
Eet smakelijk!
Lees ook:
Gezonde en kleurrijke vis taco’s met avocado yoghurt saus
Pittige taco’s met zoete sriracha kip
Gegrilde groenten en portobello taco’s