Wie houdt er nou niet van taco’s? Nou, wij zijn er in ieder geval dol op! Dit gerecht is gemaakt met pittige kip en pittige saus maar deze saus kun je, door het gebruik van avocado en zure room, heel makkelijk omtoveren, naar een minder pittige variant. Ben je nou écht geen fan van deze pittige taco’s? Laat dan de sriracha saus weg. Wel lekker om de kip dan even te marineren (in bijvoorbeeld deze saus) voordat je deze gaat bakken.


Bereiding pittige taco’s

  1. Doe de sriracha, honing, zout en het limoensap in een kom
  2. Meng dit goed door elkaar tot je een mooi mengsel hebt
  3. Smeer de kip in met deze marinade
  4. Laat de kip ongeveer 15 minuten rusten zodat de marinade in kan trekken
  5. Bak de kip in een koekenpan of in een grill pan
  6. Doe in een kleine kom de zure room, koriander, limoensap en het zout
  7. Meng dit weer door elkaar en zet dit opzij
  8. Pak weer een bakje en meng hierin 1 eetlepel sriracha en 1/2 eetlepel honing
  9. Zet dit ook weer even apart
  10. Snijd de kip in stukken en doe wat in elke taco schaal
  11. Dan snijd je ook de avocado en de groene ui in kleine stukjes
  12. Dit leg je bovenop de kip in de taco
  13. Doe er dan wat sla overheen
  14. Strooi nu het sausje van de zure room en de honingsirracha erover heen

Tip: Wil je het niet pittig? Laat dan de sriracha saus weg en gebruik alleen de room en honing. Je kunt ook eventueel kiezen de marinade uit de intro, voor de kip.

Eet smakelijk!