Ook al lijkt het nog ver weg en misschien heb je er nog helemaal niet bij stil gestaan, maar de zomer komt er aan. Voor je het weet is het zo ver, maar er is nog tijd. Tijd voor wat? Om de summerbody van je dromen te kweken natuurlijk! Dus voordat jij straks je zomerkleren, bikini of zwembroek weer uit de kast pakt, heb je nog een paar andere dingen te doen! Lees hier hoe je in een paar stappen kunt werken aan je ultieme summerbody.

1. Eet gezond(er)

Om er aan de buitenkant goed uit te zien, moet je je zelf natuurlijk voeden met goed eten. Als je ontzettend veel sport, maar jezelf vult met junkfood, zal het langer duren voordat je resultaat ziet. Onthoud daarom altijd:  Geen enkele hoeveelheid beweging is sterk genoeg om een ongezond voedingspatroon te bestrijden. Eet daarom dus zo gevarieerd en gezond mogelijk!

Ook lezen: 10 gezonde tussendoortjes die je helpen met afvallen

2. Zorg voor een gevarieerde routine

Je spieren zijn ingewikkeld. Wanneer je telkens de zelfde oefeningen uitvoert, zullen je spieren gewend raken aan de moeite en zich er op aanpassen. Je zal daarom niet meer veel vooruitgang boeken. Pas je workout routine daarom regelmatig aan en verhoog vaker de intensiteit. Wanneer je dit goed doet, zul je snel verschil merken. Je verbrandt namelijk meer calorieën en je zal meer spieren trainen waarvan je dacht dat je dat altijd al deed. Probeer bijvoorbeeld eens de Tabata HIIT workout en bekijk ook onze andere workouts om goed te kunnen varïeren.

3. Gebruik supplementen

Wees niet bang om je zelf een beetje extra te helpen. Nu de zomer dichtbij komt, zijn proteïne shakes en vitamines een handig hulpmiddel om sneller in shape te raken.

4. Water!

Drink water! Jezelf goed hydrateren is een essentieel onderdeel van je workout routine en je herstel. Wanneer je niet genoeg water drinkt, zul je moe zijn, niet helder kunnen nadenken en motivatie verliezen om veel te sporten. Daarnaast is het verstandig om water te gebruiken als vervanging voor al je andere dranken. Dit klinkt saai, maar geloof ons: dit is het beste wat je kunt doen. Dus drink bij het eten toch maar een glaasje water in plaats van een glas wijn. Per dag is het aan te raden minstens acht glazen te drinken.

5. Neem op tijd rust

Dit is een onderdeel dat door velen wel eens vergeten wordt. Maar het is net zo belangrijk als de workout zelf. Je spieren hebben namelijk tijd nodig om te herstellen. Ook voor je algemene gezondheid heb je genoeg rust nodig. Dus heb je een zware workout gehad? Eet dan een gezonde maaltijd, ontspan en slaap! Onthoud dan ook dat 8 uur slaap per nacht het minimum is!

Ook lezen: Met deze tips slaap je voortaan heerlijk

6. Last af en toe een cheat day in

Hoe belangrijk het is om je aan deze tips te houden, zo belangrijk is het ook om het af en toe even niet te doen. Je mag af en toe echt wel een dagje vrij! Wanneer je jezelf dit gunt houd je het namelijk ook veel langer vol. Houd wel rekening met een paar dingen: Doe het niet vaker dan een keer per maand, verbrand het de volgende dag weer en het belangrijkst: geniet er ook echt van!

7. Vind een workout buddy

Samen is leuker dan alleen! Daarom raden we je aan een workout buddy te vinden. Je kan elkaar namelijk motiveren, elkaar tot het maximale aansporen én je bent gezellig samen. Alleen maar voordelen dus. Ook lezen: workout voor twee

8. Wees geduldig

Net zoals gewoonlijk, zul je niet in een keer resultaat zien. Accepteer dat het tijd nodig heeft en vooral dat het die tijd waard is! Je wordt namelijk gezonder, fitter en je gaat er beter uit zien. Zodat je 100% van de zomer kunt genieten! Onthoud ook dat een summerbody voor iedereen anders is. Ook als je geen sixpack of afgetrainde benen hebt mag je summerbody er zijn. Dat jij goed in je vel zit is het allerbelangrijkst!

Ook lezen: 5 gewoontes die je helpen met fitter worden en afvallen.