Vrouwen zijn vaak terughoudend ten opzichte van schouder- en armoefeningen, omdat ze er niet als een hulk uit willen komen te zien. Het trainen van de schouders zorgt echter voor een betere lichaamshouding, een smaller ogende taille en een sterke basis voor het doen van andere workouts. Dit zijn de 7 simpele, maar effectieve oefeningen om mee aan de slag te gaan:

Superman

Ga op je buik op de grond liggen en til tegelijkertijd je benen en armen op. Let erop dat je borst van de grond komt, zo train je de schouder pas mee. Ter afwisseling kun je je linkerbeen en rechterarm optillen, waarna je het afwisselt met rechterbeen en linkerarm.

Kettlebell

Neem een kettlebell van minimaal 5 kilo met twee handen vast en zwaai deze tussen je ben door naar achter, waarna je hem omhoog naar voren trekt tot op horizontale hoogte. Let er op dat je hem niet te ver boven je hoofd zwaait, omdat je dan de zwaartekracht tegenwerkt.

kettlebell schouder oefeningen
Photo by Jesper Aggergaard

Gewichten

Houd boven je hoofd in elke hand een gewicht vast van minimaal 3 kilo. Vervolgens gaan je armen in een hoek van 90 graden naar beneden en weer naar boven.

Een andere oefening die gedaan kan worden, is met de gewichten beneden naast je lichaam. Je tilt de gewichten tegelijkertijd zijwaarts op tot je volledige armen horizontaal zijn. Let erop dat je je schouders laag houdt om geen last te krijgen van je rug en nek.

Een variatie hierop is wanneer je weer de gewichten in beide handen neemt, maar je je armen nu één voor één voor je uit omhoog lift. Als ze horizontaal zijn, mag je ze weer rustig naar beneden laten zakken.

Elastiek of touw

Deze oefening valt zowel te doen met een elastiek als met een touw waar gewichten aan vastzitten. Zolang je het met twee handen kunt vastpakken, het naar je toe kunt trekken en het weer terug zal veren.

Bij het elastiek: zet het elastiek vast onder je voeten, neem hem aan allebei de kanten in je handen en til beide armen tegelijk op, tot ze horizontaal zijn. Let erop je schouders weer laag te houden.

Bij het touw met gewichten: ga iets van het apparaat afstaan en trek het touw naar je borst toe, met je ellebogen in één lijn met je schouder. Laat rustig los en herhaal dit.

Alle oefeningen kun je in 3 setjes van 10 herhalingen uitvoeren, uiteraard enkel wat goed voelt voor jouw lichaam. Succes!

“Lees

Schouder workouts voor een betere houding en slanker lichaam

Zes gemakkelijke spieroefeningen voor hardlopers

Schouder workouts voor een betere houding en slanker lichaam

De sporten waarmee je de meeste calorieën verbrandt