We kennen het allemaal: te weinig uren in een dag. Je slaat je workout liever niet over maar soms komt het gewoon echt niet uit… Gelukkig hebben wij hier 5 tips voor je om je workout korter te maken. Zo heb je geen excuus meer om niet in beweging te komen vandaag. Check hier 5 tips om je workout korter te maken!

Sport efficiënt

In het begin van de week weet je meestal al welke dagen je meer en minder tijd hebt om te sporten. Plan daarom je intensievere en langere workouts op de dagen dat je er tijd voor hebt. Probeer op de andere dagen bijvoorbeeld een keer naar werk te fietsen in plaats van de auto te pakken!

Thuis vs de sportschool

Als je weinig tijd hebt is het slim om thuis een workout te doen. Hiermee bespaar je de reistijd van en naar de sportschool. Je workout korter maken is dan niet nodig omdat je deze reistijd bespaard. Je kunt allerlei workouts thuis doen die je anders in een sportschool had gedaan. Check bijvoorbeeld deze crossfit workout voor thuis of doe een boks workout in je huiskamer om aan je cardio te werken.

Train je hele lichaam

Probeer als je weinig tijd hebt oefeningen te doen die al je spiergroepen (in ieder geval meer dan een) aanpakken. Denk hierbij aan oefeningen als een burpee of een deadlift. Of check deze oefening die 2 seconden duurt en waarmee jij je hele lichaam traint.

via GIPHY

HIIT

High Intensity workouts zijn ideaal als je weinig tijd hebt. Ze werken aan je kracht en conditie te gelijk en ze zijn ook bij hele korte tijd intensief. Wil jij je workout korter maken? Dan is een HIIT de workout voor jou. Wij hebben een aantal HIIT workouts voor je maar je kunt ze natuurlijk ook altijd zelf samenstellen of opzoeken. Wij zijn fan van de Tabata als HIIT en deze HIIT van 20 minuutjes kun je overal doen. Handig als je tussen je werk en andere verplichtingen niet thuis komt maar wel even wil sporten.

 

We hopen je zo geïnspireerd en gemotiveerd te hebben om je sportmomentje niet op te geven als je weinig tijd hebt, maar te kijken wat je wél kunt doen om de fitste versie van jezelf te maken! Onthoud ook dat te druk zijn nooit goed is: neem niet te veel hooi op je vork en zeg af en toe nee. Succes!