Waarom zou je binnen sporten? Frisse lucht is goed voor je, zeker als je de hele dag binnen achter een scherm hebt gezeten. Oké, als het met bakken uit de hemel komt snappen we dat je niet staat te springen om naar buiten te gaan… Maar met een extra laagje aan zorgt je lichaam er wel voor dat je het snel warm hebt tijdens deze workout. Wees creatief en ga lekker trainen in de buitenlucht met deze outdoor workout! Het enige wat je moet doen is een bankje of en trap zoeken. Succes! 

Workout met een bankje

Doe elke oefening 30 seconden en herhaal deze minstens 3 keer. Voor beginners raden we aan tussen de sets door een minuut pauze te houden en 10 seconden tussen de verschillende oefeningen. Ben jij al lekker fit? Dan heb je maximaal 30 seconden rust nodig tussen je sets en kun je de oefeningen achter elkaar door doen.

  • Push-ups

Plaats je handen op de rand van het bankje en maak een push-up beweging.

  • Jump squats

Ga in squat beweging voor het bankje staan. Maak een jump squat die bovenop het bankje eindigt!

  • Planken 

Zet je voeten op het bankje en je handen op de grond. Houd je lichaam voor 30 seconden recht zoals een plank: goed voor je buikspieren!

  • Tricep dips 

Plaats je handen op de rand van het bankje met je rugzijde naar het bankje toe. Zak naar beneden en duw jezelf met je handen omhoog! (zoals in de afbeelding bovenin)

  • Bulgarian split squats 

Dit ziet er eigenlijk meer uit als een lunge. Ga met je rug naar het bankje staan, leg 1 voet op het bankje en zak naar beneden.

Nog meer outdoor workout inspiratie

Wil je meer inspiratie voor een workout die je buiten kunt doen. Deze YouTube filmpjes bieden de inspiratie die jij zoekt. Bovendien is het fijn dat iemand de oefening voor doet zodat je zeker weet dat je het goed uitvoert. Daarnaast is alleen sporten ook niet alles en zo heb je toch nog digitaal gezelschap.

Wil jij je liever puur op je bovenlichaam richten? In dit filmpje worden 27 oefeningen voor je bovenlichaam voorgedaan die je buiten met een bankje uit kan voeren. Geen excuses meer want tussen al die oefeningen zitten er vast ook een paar die jij kan en leuk vindt.

Workout met een trap

Met een trap kun je ook een goede outdoor workout doen, zoveel verschillende oefeningen! Squats, lunges, push-ups, sprints, noem maar op! Het is ook leuk om hiermee een circuitje te bedenken met een vriend of vriendin. Een voorbeeld van een leuke training zie je hieronder.

Nog meer inspiratie? Klik hier voor meer outdoor workout oefeningen!