Ondanks dat iedereen dol blij is met warme temperaturen en lange dagen, kunnen bepaalde kleine beestjes nog steeds roet in het eten gooien. Dan hebben we het natuurlijk over muggen. Ben je ook helemaal lekgeprikt? Heb je jeuk op plekken waarvan je niet wist dat je ze had? Dan zul je snel het gevoel hebben dat je dit lot moet accepteren. Je kan eindeloos blijven krabben, maar de jeuk lijkt alleen maar erger te worden. Maar geloof ons, er zijn manieren om weer jeuk-vrij je dagen door te komen. Deze 6 tips tegen jeuk van muggenbulten werken écht!


1. Koelen

Gebruik een zak diepvrieserwten, wat crushed ice of een ander koud kompres. Koude temperaturen verminderen de ontsteking en de zwelling, daarnaast verdoven ze huid. Dit verdoven werkt perfect voor de korte termijn en houdt helaas niet heel lang aan. Wel zal herhaling en het langdurig koelen je muggenbulten doen verminderen.

2. Honing

Deze zoete plakkerige substantie wordt al eeuwen lang door mensen gebruikt om kwaaltjes van keelpijn tot blauwe plekken en wonden te behandelen. Ook kun je het gebruiken tegen jeukende muggenbulten, de ontstekingsremmende en antibacteriële werking doen de jeuk snel verminderen. Ook zorgt een drupje honing op je muggenbult ervoor dat je de verleiding om te krabben kan weerstaan.

jeuk muggenbulten muggen honing

3. Aloë vera

Deze mooie plantjes, die je in menig huishouden terug ziet, bieden meer dan alleen decoratie. De inhoud van deze plant werkt verkoelend en ontstekingsremmend. Deze combinatie is goed te gebruiken tegen jeukende muggenbulten.

4. Zuiveringszout (baking soda)

Een middel dat je in praktisch elk huishouden vindt, kun je voor eindeloos veel dingen gebruiken. Het verminderen van de jeuk van een muggenbult is hier een van. Je kan er makkelijk een anti-jeuk middeltje van maken. Meng een flinke schep baking soda met net genoeg water, en smeer het vervolgens als een soort scrub op je huid. Laat het 10 minuten zitten en spoel de muggenbult weer schoon.

Ook lezen: 4 x zelfgemaakte gezichtsmaskers

5. Vaporub/Dampo

Dat spul dat je moeder vroeger op je borst smeerde tegen verkoudheid blijkt ook heel goed te werken tegen jeuk! Zodra je het op je muggenbulten smeert, zul je merken dat er een verkoelend, effect optreedt. Je zult de jeuk dan niet meer voelen. Nog een leuk extraatje aan dit middel is, is dat de sterke geur ook meteen potentiële stekende muggen uit de buurt houdt!

6. Havermout

Het product dat je normaal gesproken elke ochtend als ontbijt neemt blijk je nog voor veel meer dingen te kunnen gebruiken! Havermout bezit bepaalde eigenschappen die irritatie tegen gaan. Het vervelende gevoel van jeukende muggenbulten zal hierdoor verminderen. Hoe gebruik je het? Doe gelijke delen havermout en water in een kommetje, roer het door elkaar en houd het met een washandje tegen je muggenbultjes. Doe dit ongeveer 10 minuten en maak je huid daarna weer schoon.