We weten allemaal hoe gevaarlijk het kan zijn als we in de zomer veel in de zon zitten en ons zelf niet goed insmeren. Zelfs op bewolkte dagen, wordt onze huid blootgesteld aan schadelijke UV-stralen. Toch vinden we het allemaal fijn om de hele zomer veel buiten te zijn en willen we graag buriner worden. Hoe veel zonnebrand je ook gebruikt, je moet blijven oppassen. Hoe kun je dit dan doen? Want minder zon betekent ook een minder zomers kleurtje. Hier komt onze voeding om de hoek kijken! Want wat we eten heeft namelijk ook effect op onze teint.


Bruiner worden door eten, hoe dan?

Onze huid kan verkleuren op twee manieren, door melanine en carotenoïde. Dat eerste is het kleurtje dat we krijgen dankzij zonlicht, terwijl we carotenoïde verkrijgen via onze voeding. Om een lekker zomers kleurtje te krijgen is het verstandig om hier veel van te eten! Dan hoef je ook geen lange dagen aan het strand of het zwembad liggen bakken in de zon. Dat is namelijk echt niet goed voor onze huid! Maar, via onze voeding dus! Om welke producten gaat dit? Lees snel verder!

1. Zoete aardappel

Dit heerlijke oranje product behoort misschien wel tot de meest veelzijdige groente die er zijn. Je kan ze misschien wel overal voor gebruiken, van frietjes tot aan soep en zelfs bij je ontbijt! Alsof de zoete aardappel nog niet veelzijdig genoeg is, helpt deze oranje groente je ook nog eens bij het opbouwen van een kleurtje!

2. Wortel

Dit is natuurlijk voor niemand nieuw: van wortelen weten we altijd al dat ze goed zijn voor een zomers kleurtje. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken word je er zeker niet oranje van. Wortels bevatten ook veel carotenoïdes, die je helpen bij het bruiner worden. Daarnaast zitten wortels vol met vitamine A, wat naast voor je huid ook nog eens heel goed is voor je ogen!

3. Boerenkool

Het is je misschien wel vaker verteld, maar boerenkool is echt een winnaar op het gebied van (super) gezonde producten. We zullen je niet opnieuw vertellen waar het allemaal goed voor is, maar wat we wel willen vermelden is dat het dus ook super goed is voor je huid. Dus kom maar op met die tan!

4. Broccoli

Vitamine c kun je uit meer voedingswaren halen dan fruit. Broccoli zit er ook vol van! Vitamine C is weer goed voor het stimuleren van collageen in ons lichaam, wat helpt bij het genezen van wondjes op onze huid. De combinatie van collageen en carotenoïdes in broccoli is dus naast voor ons zomerse kleurtje ook erg goed voor de gezondheid van onze huid.

Ben je nu toch verbrand in de zon? Dit kun je doen om snel weer te herstellen!