Sun’s out! Dus is het tijd voor heerlijke dagen strand, park en andere zonovergoten activiteiten. Hoeveel we ook van de zon houden, helaas is hij ook de grootste vijand voor ons haar. Niet getreurd, natuurlijk helpen wij je lokken tegen uitdroging te beschermen. Zo verzorg je jouw haar het best in de zomer.

De basis

Alle chemicaliën die dankzij verven of producten in je haar zitten, maken je haar kwetsbaarder voor de zon. Bijvoorbeeld anti-pluis of straightening producten, gel en haarspray. Deze kan je dus het beste vermijden.

Teveel kammen, borstelen en föhnen is ook niet zo’n goed idee. Dit maakt je haar kwetsbaarder. Als je het toch heel graag wilt ontwarren, kan je het beste een wijde kam gebruiken. Ben je vastberaden met je föhn? Kies dan voor het föhnen met diffuser en het gebruik van een leave-in conditioner vooraf.

Nog een gouden regel: wrijf nooit je haar droog met een handdoek! Als je toch een handdoek wilt gebruiken, dep het hiermee dan voorzichtig droog. Het is en blijft echter het allerbeste om je haar aan de lucht te laten drogen. Een ander goed alternatief is bijvoorbeeld een oversized T-shirt kopen en deze om je hoofd te wikkelen in plaats van je handdoek.

Bij een mooie krullenbos werkt het goed om als je lokken nat zijn, deze krul voor krul in te draaien met haarcrème en het zo te laten drogen. Ook kan je jouw bos in losse vlechten laten drogen. Eenmaal gedroogd, kan je ze dan voorzichtig met je vingers uitkammen. Hallo krullen met mooie structuur!

Last but not least, geregeld een kappersbezoekje. In de zon splijten je punten sneller dan ooit. Daarom is het erg belangrijk, dat je de dode uiteindes regelmatig laat verdwijnen door je favoriete haarmagiër.

Producten

Leave-in conditioner, hierboven is ‘ie al vaker genoemd. Absoluut een beste vriend bij zonnig weer, omdat hij goed werkt tegen de uitdroging van de zon. Een SPF spray voor je haar is misschien nog wel een betere voor op je boodschappenlijstje. Deze sprays beschermen je haar tegen uitdroging én bieden bescherming tegen huidkanker op je hoofdhuid.

Ook is het aan te raden extra zorg te dragen voor je haar, door in de zomermaanden shampoo, conditioner en een haarmasker voor droog haar te gebruiken.

Anti-zwembaddestructie

De zwembadfavoriet van blondines: prachtig ‘The Grinch’ haar, kuch. Wat je het beste kunt doen tegen groen haar, is het van te voren nat maken. Als je haar al helemaal doordrenkt is met water, wordt het moeilijker voor chemicaliën in het water je haar binnen te dringen. Ben je eenmaal vervloekt met een groen uitgeslagen haardos, een mengsel van bakpoeder en citroensap schijnt een goede genezer van groene lokken zijn.

Sowieso is het een goed idee om voor en na het zwemmen je haar goed uit te spoelen met schoon water, of je nou gaat zwemmen in het zwembad of in de zee. Het uitspoelen achteraf, zorgt ervoor dat je haar in ieder geval weer verlost is van meegenomen chemicaliën en zout. Je haar beschermen door het vast te doen tijdens het zwemmen, is natuurlijk ook een goed idee.