De zomer is weer voorbij en de winter staat weer voor de deur. Maar we hebben net zo’n lekker bruin kleurtje gekregen door de vakanties. Hoe houd je dat lekkere zomerse kleurtje nou langer zonder dat je weer de zon in moet of onder de zonnebank gaat? Wij hebben een paar goede tips voor je.


Mooi bruin kleurtje

Hoe vervelend is het als je terug bent van vakantie en je bent alweer helemaal je kleurtje kwijt.. De meeste mensen willen juist graag een mooi bruin kleurtje en willen dit zolang mogelijk houden. Je kan onder de zonnebank gaan maar dat is natuurlijk niet gezond en je krijgt en veel sneller rimpels door. Gelukkig kan je ook zonder zonnebank langer genieten van je bruine kleurtje! Bereid je huid er goed op voor als je de zon in gaat en verzorg het zorgvuldig na de zon.

Scrubben

Ongeveer 24 uur voordat je de zon in gaat moet je je lichaam eens goed scrubben. Met het scrubben haal je de oppervlakkige dode huidcellen weg en daardoor komt de zon op een diepere huidlaag. Als je gaat zonnen zonder te scrubben, drogen eerst de dode huidcellen uit, deze vallen er af en daarna kan e laag hieronder pas bruin worden. Het is beter om het minimaal 24 uur van te voren te doen. Je huid wordt erg gevoelig van het scrubben, en zou je direct de zon in gaan, dan verbrand je dus ook veel sneller.

Insmeren

Je hoort het natuurlijk altijd en overal! Goed insmeren. Het is zo belangrijk om dit echt goed te doen als je in de zon gaat. Veel mensen zijn bang dat ze niet meer bruin worden door de zonnebrandcrème met factor, maar dat is helemaal niet waar. Als je bent ingesmeerd verbrand je veel minder snel. Als je verbrandt, zul je gaan vervellen en daarmee gaat ook je bruine kleurtje weer weg.

Aftersun

Ook na het zonnen moet je je huid goed verzorgen zodat het niet droog wordt. Smeer je na het zonnen in met aftersun. Hierdoor blijft je huid gehydrateerd en soepel en zal je minder snel gaan vervellen en daardoor blijft je bruine kleur langer zitten.

Hydrateren

Als je huid erg droog is, verbrand je sneller en vervel je ook nog eens sneller.  Verzorg je huid regelmatig met bijvoorbeeld bodylotion. Dit kun je doen zodat het altijd goed gehydrateerd is. Ook hydratatie van binnenuit is belangrijk. Drink voldoende, zeker als je gaat zonnen.


Lees ook:

Suns out, buns out! Dankzij deze yoga houdingen krijg jij mooie strakke billen

Dit zijn de effecten van het koude weer op je lichaam!

Deze make-up voorkomt verstopte poriën en is beter voor je huid