Surfen geeft een goed gevoel, doordat je vrij bent en kracht ervaart vanuit de natuur. Het is iets totaal anders dan gewichtheffen in de gym, maar dat maakt het juist ontzettend leuk. Surfen biedt je genoeg uitdaging, elke dag weer opnieuw. Vijf tips op een rijtje waarom jij zou moeten surfen deze zomer!

1. Je krijgt energie van surfen

In de zomer moeten we eigenlijk niets anders willen dan heerlijk sporten in de buitenlucht. Uit onderzoek blijkt ook dat sporten in de buitenlucht je meer energie geeft dan indoor trainen. Tijdens het surfen komen veel neurotransmitters vrij, zoals dopamine, adrenaline en endorfine. Dit zorgt voor een gevoel van sereniteit, plezier en vreugde.

2. Surfen voelt niet als een workout (maar dat is het wel)

Surfen kan een heel groot effect hebben op je lichaam. Binnen no time krijg je een strakkere buik en je armen worden er ook sterker van. Het voordeel is dat je nu met je sterkere armen je eigen plank kan dragen naar de zee, zonder dat je instructeur je daarbij moet helpen. Naast het krijgen van meer spierdefinitie, is surfen ook een goede cardiotraining en vergroot het je spieruithoudingsvermogen. Je gebruikt voornamelijk je schouder-, rug- en tricepspieren. En sta je eenmaal op je board, dan gebruik je ook je beenspieren. Met surfen train je dus je hele lichaam en het is ook nog eens heel leuk! Wat willen we nog meer?

3. Surfen is telkens uitdagend

Bij sporten mis je misschien soms een beetje uitdaging en bij fitness is de lol er snel van af. Surfen is daarom een hele goede oplossing. De golven zijn elke dag anders en de stroming verschilt ook elke dag. Je bent jezelf continu aan het uitdagen om de baas te worden van de golven. Je wilt alleen maar beter worden en elke dag is anders.

4. Je leert meer over jezelf

Dit klinkt misschien een beetje zweverig, maar door de interactie met de golven leer je toch echt meer over jezelf en hoe jij in het leven staat. De golven leren je namelijk vertrouwen te hebben in jezelf, en de stroom van het leven. Soms is er geen andere keuze dan om je te laten voeren door de golven. Soms zitten we vast in het leven, en proberen we vast te houden aan gewoontes of dingen die helemaal niet goed voor ons zijn. Surfen leert je om meer relaxed in het leven te staan en om dingen soms te nemen zoals ze zijn. Heb jij namelijk ooit een gestresste surfer gezien?

5. Surfen biedt (reis) inspiratie

Een groot voordeel aan surfen is dat het bijna overal kan! Als je eenmaal verslaafd bent aan surfen, kan je jouw reizen daar mooi op aansluiten. Reken er maar op dat je dan in paradijsjes komt, zoals Sri Lanka, Bali en Brazilië. Dus… Waar ga jij een plank huren?