Het is een nieuw jaar en vele mensen zullen goede voornemens hebben. Stoppen met roken, meer tijd voor familie en vrienden of ze willen afvallen. De meest bekende is toch echt wel om in 2018 gezonder te leven. Veel mensen proberen het en houden het vaak maar een aantal dagen of weken vol. Het is ook lastig om ineens helemaal gezond te doen. Wij hebben een aantal tips voor jullie om  in 2018 gezonder te leven, die het misschien iets makkelijker te maken voor je.

5 tips voor een gezonder leven in 2018!


Begin met een goed ontbijtje

Sommige mensen doen aan Intermittent fasting en slaan het ontbijt over, dit kan heel fijn zijn. Mocht je hier niet aan doen en sla je jouw ontbijt over, dan is de verleiding groter om later op de dag ongezonde tussendoortjes te nemen, en dat wil je natuurlijk niet hebben! Dus onze tip, begin met een goed vullend en gezond(!) ontbijt.

Eet regelmatig

Voor je spijsvertering is het belangrijk om regelmatig te eten. Drie hoofdmaaltijden is een goede basis, ontbijt, lunch en avond maaltijd. Heb je liever meerdere kleine maaltijden op een dag? Dat kan ook. Hierdoor voorkom je dat je tussendoor ineens een vreetbui krijgt.

Drink genoeg water

Een glas water voor het eten helpt je spijsvertering. Ook is het belangrijk om genoeg water te drinken om de gif en afvalstoffen uit je lichaam te spoelen. Drink minimaal 1,5 liter water op een dag. Het lijkt veel, maar neem voortaan overal een flesje water mee naar toe en je zult zien dat het echt wel mee valt.

Groente en fruit

Groente en fruit is gezond, maar dat is natuurlijk geen verrassing. Ze bevatten veel goede voedingsstoffen zoals vitamine en mineralen. Ook zitten en weinig calorieën in en geven ze een verzadigd gevoel! Voor een gezond leven kunnen groente en fruit gewoon echt niet ontbreken, dus schep er wat extra van op en neem een stuk fruit extra!

Eet gevarieerd

Gezond eten is gevarieerd eten. Door de variatie krijg je veel verschillende voedingsmiddelen binnen, en zo krijg je genoeg van alles wat je lichaam nodig heeft. Probeer daarom elke dag wat anders te eten! Er is genoeg keus tussen verschillende soorten groenten en peulvruchten, soorten fruit, soorten pasta, rijst, aardappels, quinoa, couscous etc. Varieer hier zoveel mogelijk mee.


Lees ook:

Door deze manieren leer jij meer water te drinken!

Mindful eten helpt je afvallen en gezonder leven!

Gezonder leven? Zo houd jij je voornemens voortaan wel vol!