Veel water drinken is belangrijk, maar dat wist je waarschijnlijk al. Maar weet je ook waarom het dan zo belangrijk is? Dat leggen we je vandaag nog één keer goed uit! Met de tips die we je ook vandaag geven drink jij nooit meer te weinig water!


Water is gezond

Het drinken van water is essentieel om je gezond en fit te voelen. Het moet de basis zijn van je vochtinname, maar waarom? Bijna ons hele lichaam bestaat eruit, namelijk 70%.  Een deel van dit water zit in ons bloed. Het andere deel is voor de werking van onze organen. Een tekort aan vocht betekend dat je organen minder goed gaan functioneren. Ook is het een brandstof voor ons lichaam. Een goede richtlijn om aan te houden is minimaal een glas water per uur en zorg dat je 2 liter vocht op een dag binnenkrijgt. Als je dan voldoende drinkt is je bloed dun genoeg om goed te kunnen stromen. Hoe beter het stroomt, hoe beter je lichaam in staat is om voedingsstoffen en afvalstoffen te vervoeren. Dus, begin je dag goed en zorg ervoor dat je meteen wat drinkt als je opstaat. Wedde dat jij sneller de dag opstart?

Altijd een flesje mee

Neem altijd een overal een flesje water mee naar toe zodat je onderweg nooit zonder komt te zitten. Was deze fles wel regelmatig even om, zo blijft hij goed schoon.

Voeg er een smaak aan toe

Veel mensen vinden met maar saai om de hele dag door water te drinken en willen meer smaak. Dit kun je doen door er fruit of groenten aan toe te voegen. Denk hierbij aan wat munt en citroen, of wat aardbeitjes of komkommer.

Eet waterrijk eten

Het vocht dat je lichaam nodig heeft haal je niet alleen uit je drinken maar ook uit je voeding. Ongeveer een liter van het nodige vocht ‘eet’ je op. Deze hoeveelheid kun je verhogen door waterrijk eten te eten. Eet eens een groot stuk watermeloen, een salade of een heldere soep.


Lees ook:

Wat? Water met prik maakt dik?

Super salade voor na het sporten!

Deze verfrissende ijsthee kun je onbeperkt drinken en maak je gewoon thuis! (suikervrij)