Overwinteren in een zonnig, warm land is zo’n slecht idee nog niet. Als je naar buiten kijkt zie je een sombere lucht, veel regen en misschien zelfs wel sneeuw. Veel mensen ontvluchten de kou en vliegen heerlijk naar een warm land. Misschien is het ook wel jou plan om te overwinteren dit jaar. Dacht je aan een heet land? Of is 20 graden ook prima? Wij hebben een aantal mooie landen voor je uitgezocht!


Spanje

Spanje is al jaren een erg populair vakantieland voor Nederlanders. Het klimaat behoort tot de warmste van Europa, en in de winter zijn te temperaturen rond de vijftien graden en het regent er bijna niet. Vooral de Zuid-kust zoals Marbella en Alicante zijn er populair onder de overwinteraars.

Portugal

In de winter naar het zuiden? En houd je van zee? Dan zit je helemaal goed op je plek in Portugal. Bezoek steden zoals Lissabon of Porto en bewonder de mooie architectuur. Niet alleen het weer is erg aantrekkelijk in Portugal, het eten is er ook heerlijk! Geniet van gedroogde kabeljauw, gegrilde sardines of een heerlijke caldeirada (stoofpot).

Bali

Wil je buiten Europa winteren in de bloed hete zon? Dan is Bali jou bestemming. Je kunt hier genieten van de prachtige stranden en het heerlijke eten. In Bali is enorm veel te doen, je kunt mooie tempels bezoeken, de rijstvelden en vulkanen opzoeken en verder kun je natuurlijk elke dag opnieuw genieten van het heerlijke weer!

Curacao

Wie wilt overwinteren op een tropisch eiland heeft aan Curacao genoeg. Vier hier in een tropisch klimaat de feestdagen en ga mooi het nieuwe jaar in onder de zon! Het eiland beschikt over prachtige stranden en langs de kunst onder water is ook veel te beleven. In Jan Thiel baai hoef je je niet druk te maken om de taal, want ze praten er gewoon Nederlands. De heerlijke on-Hollandse sfeer is helemaal relaxt en je kunt er helemaal tot rust komen. Bewonder daarnaast ook het kleurrijke Hollandse erfgoed in Willemstad en maak de prachtige zonsopgang mee op de Christoffelberg.


Lees ook:

Wintersport vakantie; 5x de meest bijzondere plekken!

Net terug van een heerlijke vakantie? Pas op voor een burn-out

De beste (en leukste!) voorbereiding van je vakantie!