Het is zomervakantie en voor sommigen is het al bijna tijd om de auto of het vliegtuig te pakken naar een vakantieoord in zonnige temperaturen. Dit betekent blote benen, mooie vakantiefoto’s en geld uitgeven aan leuke souvenirs en activiteiten. Waaruit bestaat dan de beste voorbereiding van je vakantie?

Met de benen bloot

Met 30 graden loop je het grootste deel van tijd rond in een bikini, rokje met blote benen en open schoenen. Verzorg je huid dus goed, zodat het straks gezien mag worden! Verwen jezelf met een pedicure en manicure. Scheer je benen en verzorg ze met een goede crème. Zoek alvast wat zon op in Nederland zodat je niet op dag 1 met bleke melkflessen rond loopt. Gezond eten zorgt ook voor een gezond uitziende huid. Genoeg dingen dus die je kunt ondernemen voor een stralende huid!

Gezond op vakantie, zo doe je dat!

Ga thuis al op research

Neem een kop thee en ga lekker in bed achter je laptop op research uit. Zoek de leukste winkels, tofste activiteiten, lekkerste restaurants en fijne vakantiewoningen op jouw bestemming. Op de website van Interhome vind je bijvoorbeeld mooie vakantiewoningen op populaire vakantiebestemmingen, wat je veel tijd scheelt met zoeken! Maak een overzichtelijk lijstje ervan en zorg dat je deze bij je hebt als je op locatie bent!

Zoek met hashtags van jou bestemming op Instagram, ga los op Pinterest of speur blogs af van mensen die veel reizen. Zoek op de juiste woordcombinaties op te vinden waar jij naar op zoek bent!

Maak een kaart

Handig is ook om een kaart te printen en alle hotspots hierop te noteren. Zo weet je als je op stap bent precies waar je jouw hotspot kan vinden. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Download handige apps

Zorg dat je al wat handige apps hebt gedownload. Denk aan Skyscanner en Cheaptickets voor je reisticket, aan Airbnb en Booking.com voor je accommodatie en aan Packing Pro voor het inpakken van je koffer. Download een accurate weerapp zodat je weet wat voor kleding je moet inpakken! Met Google Maps raak je nooit verdwaald. Met XE currency reken je snel en makkelijk om naar de valuta van het land. Met behulp van Google Translate spreek jij vloeiend Spaans! En als je nog een beetje fit wilt blijven zorgt Seven voor een 7 minuut durende workout die je zelfs in je hotelkamer kan doen.

Goedkoopste vliegticket

Vergelijk verschillende websites voor het goedkoopste ticket. Denk aan Paperflies, Cheaptickets en Skyscanner. Ook is algemeen bekend dat je op dinsdagmiddag de goedkoopste tickets kunt vinden: ga dus op dat moment op onderzoek uit!

Een andere truc van vliegtuigmaatschappijen is dat ze de tickets afstemmen op hoe vaak jij de website hebt bezocht. Ze verhogen de prijs omdat ze via cookies doorkrijgen dat jij dit ticket wil kopen. Leeg dus je browsegeschiedenis voordat je je ticket koopt. Soms is de prijs dan opeens lager!

Tijdens het vliegen

Tijdens een lange vlucht droogt je huid onwijs uit. Smeer je huid dus van te voren goed in zodat je ook tijdens de reis goed verzorgt bent en je op de bestemming meteen je blote benen kan showen onder dat leuke rokje!

Wil je weten hoe je duurzaam op vakantie kunt?