De éen gaat op wintersport vakantie om hun persoonlijke record te verbreken, de ander komt nooit verder dan de apres-ski. Sommigen willen gewoon met hun dierbare warme chocolademelk drinken. Of misschien wil je al deze dingen wel? Wij hebben hier een lijstje samen gesteld met de meest mooie, speciale plekken om op wintersport vakantie te gaan. Heb je onze artikel al gelezen met de essentials van wintersport?


Deze plekken moét je hebben bezocht als je van wintersport houdt!

St. Moritz, Zwitserland

De zon schijnt hier 322 dagen per jaar en het schijnt de meest sprookjesachtige ski-plek te zijn. Ernaast is het een elegante plek en heeft het dorpje veel winkels en restaurants wat 1 en al ‘chique’ uitstraalt. Maar ook heeft dit romantische dorpje een edge. Het is voor de adrenaline junkies onder ons ook een paradijs omdat het meerdere bijzondere sport gelegenheden heeft.

photo by cnn

Megeve, Frankrijk

Dit plekje is minder bekend omdat het qua feestjes niet veel te bieden heeft. Maar zoek je een wat rustiger, idealistischer plekje? Dan is dit perfect. Het heeft 3 grote ski gebieden. Ook is er een auto-vrij gebied in het dorp. Hier is een schaatsbaan, oude hobbelige straten en lopen paarden met koets en wagen.

photo by cnn travel

Val d’Isère, Frankrijk

Dit plekje heeft alles wel te bieden. Overdag is het leven hier heerlijk maar s’nachts net zo. Er zijn feestjes en ski slopen om uit te kiezen. Voor verschillende niveaus wintersporters is dit plekje paradijs. Ook zijn er talloze restaurants met fantastisch eten.

photo by cn traveler

Cortina d’Ampezzo, Italië

Dit dorpje is minstens 1,000 jaar oud en is niet ver van het Dolomites gebied. Een ware paradijs voor de sporters. Daarnaast is het niet ver van Venetië en is dit de lievelings winter- bestemming van o.a. George Clooney en Naomi Campbell. Misschien kom je ze wel tegen! Ook bied dit gebied veel lekkere restauranten aan, de Italiaanse keuken komt hier goed aan bod!

photo by cn traveler

Kitzbühel, Oostenrijk

2 uurtjes van Munich vandaan kom je bij Oostenrijk’s meest populaire ski locatie. Deze plek heeft alles. Een grote après-ski aanbod, schattig dorpje met leuke winkels en veel verschillende pistes. Ook heeft deze plek veel wintersport scholen. Mocht je ooit een ski-leraar(es) willen worden?

photo by cn traveler

Lees ook:

5 x de leukste yoga scholen op Bali!

Vlees eten VS vlieg vakantie

Deze essentials moet je hebben voor je op wintersport gaat!