Bij Freshhh zijn we dol op panini’s. We deelden eerder deze 6 heerlijke en gezonde panini varianten. Bij ons vielen de heerlijke panini’s goed in de smaak. Omdat we van variatie houden delen we er nog eens 5 met jullie. Zo hebben jullie weer genoeg inspiratie om voor jullie zelf iedere keer weer een lekkere en originele lunch te bereiden!
1.Kip pesto panini
- 1 panini broodje naar keuze
- 1 kipfilet
- 4 tl pesto
- 1 tl oregano, 1 tl peper
- handje rucola
- Geroosterde rode paprika uit pot
- 1 (halve) bol mozzarella
Snijd de kipfilet in stukjes, marineer het met de oregano en de zwarte peper. Bak de kip ongeveer 3 minuten per kant, tot het een mooie goud bruine kleur krijgt. Smeer de pesto over het brood en beleg met de paprika, mozzarella, rucola en de kip. Doe het vervolgens even onder de grill of in het tosti ijzer. Eet smakelijk!
2. Vegan tosti met aubergine en gemarineerde tomaat
(recept)
- 4 kleine tomaatjes
- 80 ml balsamico azijn
- 1 aubergine
- 30 ml olijfolie
- 80 ml witte wijn
- zout en peper
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 8 sneetjes brood
- 120 gram hummus
- 60 gram spinazie
- 45 gram gesneden olijven naar keuze
Kijk hier voor de bereidingswijze van de vegan tosti met aubergine en gemarineerde tomaat.
3. Panini met gekarameliseerde ui en champignon
- 15 gram boter
- 1 middelgroot ui
- 230 gram kastanje champignons
- Zwarte peper
- Rode peper vlokken
- Tijm
- Knoflookpoeder
- zout
- mozzarella/geraspte kaas
Snijd de ui en champignon in kleine stukjes. Bak eerst de ui in de roomboter en voeg even later ook de champignon en de kruiden toe. Laat dit een paar minuten sudderen. Bak in een andere pan twee sneetjes brood in de boter. Voeg dan de ui en champignons toe, maak af met kaas en doe het andere sneetje er op. Laat dit met de deksel op de pan smelten en krokant worden! (Gebruik voor een snellere versie je tosti ijzer).
4. Geroosterde flespompoen panini (4 panini’s)
- 1 middelgrote flespompoen
- scheut olijfolie
- zout en peper
- Handje verse salie
- 200 gram mozzarella
- 8 sneetjes brood
Verwarm de oven op 180 graden, snijd de pompoen in schijfjes en smeer deze in met olie. Bak deze schijfjes op een bakplaat ongeveer 40 minuten in de oven. Smeer een kant van het brood in met olijfolie, verdeel de mozzarella, pompoen en salie over de sneetjes brood. Plaats ongeveer 8 minuten onder de grill!