Een boek lezen geeft voor velen even een momentje van rust. Het laat je even verdwijnen van de wereld, en laat je vrij in je fantasie. Sommige boeken lees je om over jezelf na te denken, of juist om over helemaal niks na te denken. Vandaag hebben wij 5 mooie boeken gevonden die je moet lezen in het nieuwe jaar. Het zijn boeken die je kunnen helpen bij een beter, gezonder en fitter leven.


Meer brein, minder medicijn

Meer brein, minder medicijn

Het is een typisch Amerikaans boek waar je misschien eventjes door heen moet kijken, maar daarnaast geeft het boek een fantastische inzicht over hoe het brein werkt en dat je jezelf gezond kunt maken met de juiste voeding en de juiste levenstijl. Niets staan op zichzelf. Je kan nog zo gezond eten, maar als je je blijft zorgen maken om bijvoorbeeld je financiën, dan helpt het nog niets. In dit boek laat Dr. Lissa Rankin zien hoe je op je lichaam kunt vertrouwen en hoe je je eigen behandelplan kunt opstellen.

Eten jezelf gezond

Eet jezelf gezond

Dit boek is eigenlijk een recepten boek. Maar toch komt het goed van pas in het nieuwe jaar! In dit boek staat per ingrediënt beschreven welke medicinale eigenschappen het product heeft en bij welke aandoening dit goed kan helpen. Wij hebben hier ook een recept van op onze website staan, neem daar alvast een kijkje!

Oersterk leven

OERsterk Leven

Hoe leef je gelukkiger en gezonder? Bewustwording van je gedrag en goede adviezen voor een gezonde leefstijl. Dit boek kan je echt helpen om een gezond leven op te bouwen. Er worden fijne en goede tips in gegeven en er worden ervaringsverhalen in verteld wat jou misschien wel goed kan helpen. Oersterk heeft meerdere boeken. Oersterk, Oersterk eten en Oersterk leven. Met alle boeken leer je hoe je met kleine simpele stappen je gezondheid kunt versterken.

De vrolijke veganist

De vrolijke veganist

Misschien een heftig boek die jou gedachten op z’n kop zet, maar het zet je wel zeker aan het denken. Dit is het boek die de morele noodzaak van veganisme duidelijk maakt. Het is voor vele een onprettige boodschap, en het gaat er soms hard aan toe. De auteur gaat recht op zijn doel af en dat is misschien ook eens goed voor de mensen. Misschien ben je niet vegan en wil je er toch eens achter komen waarom, hoe en wat het is? Dan is niet misschien een optie!

Fuck the quarterlife crisis

Waardevolle lessen waar je echt gelukkig van wordt!

Verschillende aspecten (waaronder social media!) zorgden ervoor dat Femke (26) terecht kwam in een quarterlife crisis, iets waar merendeel van de huidige generatie in verkeerd. Femke zocht hulp, verdiepte zich verder in het fenomeen en schreef er uiteindelijk -met een heleboel humor- een prachtig en super herkenbaar boek over.

Wij hebben haar ook geïnterviewd en dat lees je hier!


Lees ook:

Dit waren onze favoriete documentaires in 2017!

Freshhh favorites: 5 mindset boeken die jou helpen het beste uit jezelf te halen

7 inspirerende kijk-tips op Netflix (Nieuw!)