Vaak heb je na een lange werkdag helemaal geen zin meer om uitgebreid te gaan koken, laat staan om iets gezonds op tafel te toveren. Maar eigenlijk kun je met weinig moeite wel gezonder eten. Hier lees je de 5 trucjes!

5 trucjes om thuis gezonder te eten!


1. Voeg groenten toe aan je favoriete comfortfood

Als je bijvoorbeeld een spaghetti maakt met kaassaus, zorg dan dat je er broccoli bij doet. Of maak toast champignon in plaats van toast met ham en kaas. Op die manier voeg je er toch ook nog wat gezonds aan toe.

2. Zorg dat je altijd granen in huis hebt

Heb je nog geen idee wat je wilt koken vanavond? Met granen zoals couscous, quinoa en bulger in huis, heb je tenminste altijd een gezonde basis bij de hand die ook nog eens klaar is in minder dan een kwartier. Gewoon wat erwtjes, paprika, mais erdoor voor de kleur en smaak.

3. Volkoren brood, pasta en rijst

Het zal even wennen zijn als je normaal altijd witte pasta en rijst eet, maar eigenlijk is het smaakverschil met de volkoren variant niet eens zo groot. Belangrijk is om jezelf eraan te herinneren dat er in wit brood, witte rijst en pasta amper voedzame elementen zitten, terwijl je uit volkoren brood vezels haalt. Ook zorgt het voor een beter verzadigingsgevoel.

4. Koop ingevroren fruit

Als het over bevroren voedsel gaat lopen we er eigenlijk al heel snel van weg. Vers is toch veel gezonder? Maar als je kijkt naar voedingswaarde, doet invriezen niks slechts met het voedsel, het zorgt er zelfs voor dat vitaminen en mineralen worden vastgehouden. Door steeds een paar doosjes in je vriezer te stoppen, heb je altijd iets gezonds in huis om mee aan de slag te gaan in de keuken. Een extra voordeel: ingevroren fruit hoeft niet eens meer gesneden te worden.

5. Zorg voor een goede basis

Een blik fijngesneden tomaten, wat kappertjes uit de koelkast, een teentje knoflook. Je hebt in 5 minuten een lekkere pastasaus. Zorg dat je een gezonde basis in huis hebt in plaats van pizza’s in de diepvries. In de voorraadkast: blik tomaten, blikje mais, blikje kikkererwten en zoals hierboven al gezegd een basis zoals quinoa, linzen, couscous of rijst. Blijft allemaal lekker lang goed en je kan er veel kanten mee op.
In de diepvries: bevroren erwtjes, spinazie of rode kool is net zo gezond als de verse variant.


Lees ook:

Tips om gezond te eten naast een druk leven

Mindful eten helpt je afvallen en gezonder leven!

Dit is waarom Instagram food-foto jou helpen gezonder te eten