Havermout is zonder twijfel een van de beste ingrediënten om mee te ontbijten. Doordat het vol zit met vezels en gezonde voedinsstoffen is het het perfecte begin van de dag. Gelukkig is het naast gezond, ook nog eens heel erg lekker. Als je daar nog niet van was overtuigd, zullen deze 5 heerlijke ontbijtjes met havermout dat zeker doen!


1. Havermout met kaneel en perzik

havermout met kaneel en perzik
via @plantbasedrd

Dit heerlijke ontbijtje met geroosterde perzik en kaneel heeft alles wat je wil. Het is verwarmend, zoet, gezond en heeft een bijt!

Recept: havermout met kaneel en perzik

2. Gebakken havermout met banaan en pindakaas

PHOTO: ACOUPLECOOKS.COM

Over het algemeen maken we onze ontbijtjes met havermout in een pan voor een lekker warm kommetje. Natuurlijk kun je er veel meer kanten mee op! Deze gebakken havermout met banaan en pindakaas is net een stukje taart, maar dan gezond!

Recept: gebakken havermout met banaan en pindakaas

3. Carrot cake overnight oats

Photo by fitfoodiefinds.com

Voor iedereen die (net als wij) dol zijn op carrot cake is dit het ideale recept! Hoe graag we ook elke dag een stukje carrot cake als ontbijt zouden nemen, kunnen we dat beter niet doen. Dit ontbijtje met havermout is de perfecte combinatie!

Recept: carrot cake overnight oats

4. Overnight oats met aardbeien en chocolade

overnight oats met aardbeien
via obsessivecooking.com

Ben jij normaal gesproken meer een type van het dessert dan van je ontbijt? Dan is dit het recept voor jou! Een gezond ontbijt vermomd als heerlijk nagerecht met aardbeien en chocolade.

Recept: overnight oats met aardbeien en chocolade

5. Havermout met bosvruchten en notenpasta

havermout met bosvruchten

Voor de liefhebbers van een heerlijke zoete vruchten in combinatie met hartige notenpasta is dit het recept. De combinatie van bosvruchten en amandelpasta is wat ons betreft een winnaar!

Recept: havermout met bosvruchten en notenpasta