Overnight oats zijn wat ons betreft het ideale ontbijtje. Om te beginnen eindeloos variëren qua smaken. Daarnaast zijn deze overnight oats recepten allemaal gemakkelijk vegan en glutenvrij te maken. Voor de vegan varianten kies je plantaardige zuivelproducten, wil je het glutenvrij houden dan is het een kwestie van gewone havermout vervangen voor glutenvrije. Bovendien maak je overnight oats de avond van tevoren. Ideaal als je ’s ochtends wat minder tijd hebt en wel van een heerlijk ontbijtje wil genieten.

1. Overnight oats met aardbeien en chocolade 

overnight oats met aardbeien
obsessivecooking.com

Breakfast for dinner? Nee! Desert for breakfast, dat is dit ontbijtje. Het is het ideale ontbijtje voor de echte zoetekauw, en de aardbeien geven het nog een gezonde touch. Een stuk makkelijker wakker worden als je weet dat dit in de koelkast op je wacht, toch?

2. Carrot cake

overnight oats recepten
fitfoodiefinds.com

Natuurlijk is dit een heerlijk taart recept. Maar wist je dat je deze smaken ook kunt verwerken in een overnight oats recept? Laat jouw ontbijt smaken naar deze heerlijke taart door de rozijnen, de walnoten en natuurlijk de wortel. Ook nog eens lekker kleurrijk, zoals je op de foto kan zien. Wat houdt je nog tegen? Maak jezelf blij en schotel deze overnight oats als ontbijtje voor!

3. Oma’s appeltaart op de vroege morgen! 

overnight oats recepten
vegkitchen.com

Ben jij niet zo van de worteltjes en meer van de klassieke appeltaart? Dan heb je waarschijnlijk jouw favoriet gevonden tussen deze 5 overnight oats recepten. Deze overligt oats zien er uit en smaken precies zoals de appeltaart die oma vroeger maakte. Het grote voordeel: deze vorm van appeltaart is lekker gezond. Het zorgt er ook voor dat je de hele ochtend lekker gevuld bent en dus niet zo snel een tussendoortje zal nemen of geneigd bent om te snoepen. Wil je afvallen? Kies dan dus voor overnight oats als ontbijt.

 

4. Strawberry cheesecake overnight oats 

overnights oats recepten

Jawel, we blijven nog even lekker in de taarten. Voor ieder wat wils bij deze overnight oats recepten want ook de cheesecake wordt hier vertegenwoordigd. Een echt zomers ontbijtje door de lekkere verse aardbeien die er doorheen en bovenop zitten. Dat tovert vast een glimlach op je gezicht als dat ’s ochtends voor je staat!

5. Chai latte brekkie

overnight oats recepten
wholefully.com

Bestel jij het liefst een chai latte bij je favoriete koffiezaak? Dan is dit het ontbijtje voor jou! De specifieke smaak van chai latte is niet voor iedereen, maar als je er eenmaal dol op bent kun je er geen genoeg meer van krijgen. Probeer nu dit recept en bedankt ons morgenochtend maar 😉.

We hopen je zo geinspireerd te hebben om dit ontbijtje ook eens te proberen. Zat hier niets naar jouw smaak tussen? Maak een overnight oats zoals jij dat lekker vindt en voeg vanuit dit basisrecept je eigen favoriete smaken toe! Dat is nog eens lekker wakker worden.