Een paar jaar geleden was er voor vegetariërs weinig te beleven op culinair gebied. Je had de keuze uit een simpele salade en af en toe een vegetarische burger. Spoel even door naar nu en Amsterdam is een oase van prachtige restaurants met heerlijk vegetarisch eten. Wij zijn blij met deze ontwikkeling en willen ze het liefst allemaal uitproberen! Maar waar kun je nu écht heerlijk eten als vegetariër? Wij gingen op zoek en zetten de 5 lekkerste vegetarische restaurants voor jullie op een rijtje.


1. Neni Amsterdam


De keuken die het verrukkelijkste vegetarische eten heeft is wat ons betreft die van Israël. En dat is precies waar restaurant Neni in is gespecialiseerd. Bij Neni gaat het om samen met vrienden en familie genieten van eten in ‘Balagan’ stijl. De betekenis van Balagan is een sympathieke chaos en dit is precies wat je ervan kunt verwachten! Het zijn geen brave maaltijden waarbij iedereen zijn eigen bordje krijgt. De tafel staat vol met de lekkerste Mediterane gerechten, de een nog lekkerder dan de ander. Denk aan falafel (een van de lekkerste), gekarameliseerde aubergine en brood uit eigen bakkerij! Voorlopig kun je Neni natuurlijk thuis bestellen of afhalen, maar ook op het terras en (hopelijk snel) binnen is het er goed vertoeven.

Neni-amsterdam.nl – Stadionplein 8 (Zuid) – Plantage middenlaan 48 (Pop-up restaurant)

2.Benji’s

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Benji’s (@benjisamsterdam)

Ook restaurant Benji’s is een walhalla voor vegetariërs en veganisten. Je waant je bij Benji’s even in het prachtige Bali, dit is ook precies wat de bedoeling is. Van heerlijke smoothies en prachtige bowls tot traditionele Balinese gerechten, je vindt het er allemaal! Met maar liefst drie verschillende locaties om te ontdekken zit Benji’s altijd in de buurt. Dit restaurant is een echte toevoeging voor vegetariërs en veganisten in Amsterdam.

benjis.amsterdam – Wibautstraat 176  – Baarsjesweg 188 – Maassluisstraat 243

3. De Ceuvel

Bij dit bijzondere cafe/restaurant in Amsterdam Noord draait het om eerlijk en gezond eten. Niet alleen voor mensen maar voor de wereld! De gehele menukaart van de Ceuvel is plantaardig en wat ons betreft maakt dit het nog leuker om van het eten te genieten. Groente staan centraal op de menukaart, maar zelfs carnivoren zullen bij de heerlijke gerechten hun vingers aflikken. Daarnaast kun je er met mooi weer van het heerlijke terras genieten!

Deceuvel.nl – Korte papaverweg 4

4. Dignita

Dignita zit met 3 locaties ook nooit ver weg. Alle locaties zijn even mooi, maar wij vielen vooral voor de heerlijke en bijzondere vegetarische gerechten. Er staan maaltijden op de menukaart die je niet snel bij andere restaurants zult vinden. Allemaal zijn ze even verrassend en verrukkelijk gemaakt. O en hadden we al gezegd dat ze hier heeeerlijke taarten hebben. Wat wil je nog meer?

Eatwelldogood.nl, Nieuwe Herengracht 18a – Koninginneweg 218 H – Spaarndammerstraat 55 H

5. Meatless District

Bij Meatless District kun je terecht voor 100 % plantaardige gerechten. Alles wat bij een ‘normaal’ restaurant op de kaart hebben staan hebben ze hier ook, maar dan plantaardig. Als je dus weer eens zin hebt in een heerlijk knapperige ‘kip’ burger of klassieke caesar salade, ben je bij Meatless District aan het juiste adres. De twee locaties (een in de Pijp en een in West) ademen de sfeer van New York, waar het restaurant ook duideliljk op is geïnspireerd.

Meatlessdistrict.com – Bilderdijkstraat 65-67 HS – Van Woustraat 189-191