Nu het eindelijk weer mag is het tijd om een diner te plannen. Is het een eerste date? Of jullie honderdste? Hoe dan ook, gezellig samen uit eten is altijd goed. Kaarslicht, een flesje wijn erbij en lekker eten. Maar hoe kies je tussen al die restaurants de juiste uit? Maak je geen zorgen, wij helpen je. Check hier de 10 meest romantische restaurants in Amsterdam en vier de liefde!

De Belhamel 

romantische restaurants Amsterdam
belhamel.nl

Dit restaurant noemen we niet voor niets als eerste. Op de kruising van de Brouwers- en de Herengracht vind je deze parel. Je kunt hier lunchen en dineren in het mooie ingerichte restaurant of buiten op het terras aan het water. Het restaurants streeft er naar een hoog culinair niveau te behouden zonder exclusief te worden. Ideaal voor een date dus: wel lekker eten maar geen stijve omgeving!

De Plantage 

romantische restaurants Amsterdam
lekker.nl

Zoek je een restaurant die ideaal te combineren is met een leuke date? Boek dan een tafeltje bij de Plantage. Dit restaurant ligt namelijk naast Artis en is dus ideaal te combineren met een bezoekje aan deze mooie dierentuin. De prachtige gerestaureerde ledenlokalen zijn het decor voor jullie date. Tegenwoordig hebben ze ook een verwarmd en overdekt buitenterras. Zie je het al voor je? Jullie twee aan een lekker diner, lampjes in de bomen, de geluiden van de dierentuin op de achtergrond….

Restaurant Moon 

romantische restaurants Amsterdam
cottonandcream.nl

Bovenin de Amsterdam toren zit restaurant Moon, een restaurant dat 360 graden draait. Wil jij een unieke date? Dan is dit zeker een restaurant om te overwegen. Terwijl je aan tafel zit te diner draait het restaurant rond en heb je een prachtig uitzicht op de stad. Met een beetje geluk zie je de zon achter de horizon verdwijnen en zwijmelen jullie samen weg bij de zonsondergang. En oja, hadden we al gezegd dat het eten om je vingers bij af te likken is?

IJver

romantische restaurants Amsterdam
ijveramsterdam.nl

Op zoek naar een ongedwongen en casual omgeving voor jullie date? Dan kom je al snel in Noord uit. Op de NSDM werf zit een echte topper wat ons betreft: restaurant IJver. Het restaurant zit in een oude fabriekshal, een unieke locatie. Zoals je dat waarschijnlijk kent van Noord is het een tikkie eigenwijs en lekker industrieel. Bierliefhebbers zijn hier ook helemaal op hun plek: ze hebben ontzettend veel verschillende biertjes en je kunt zelfs je eigen tap aan tafel krijgen.

Rijks

romantische restaurants Amsterdam
tripadvisor.nl

Nog zo’n restaurant dat ideaal te combineren is met een leuke date. Want je raadt het waarschijnlijk al: Rijks is het restaurant van het Rijksmuseum. Nadat je langs de mooiste schilderijen hebt geslenterd en je nek stijf hebt laten worden bij de Nachtwacht is het tijd om neer te ploffen bij Rijks. Hier wordt op het hoogste niveau gekookt, ze hebben namelijk een ster. Wil jij indruk maken op je date? Dan is dit de plek om heen te gaan. Je kunt er voor lunch en diner terecht en de keuken gaat van Nederlandse producten uit. Voor 60 euro heb je hier een vier gangen diner, yay!

Vondelpark 3 

romantische restaurants Amsterdam
vondelpark3.nl

Een wandelingetje door het Vondelpark en daarna neerstrijken op het terras voor een kop koffie. Dat kan perfect bij Kitchen & Bar Vondelpark 3. Vanaf het terras kun je genieten van het zonnetje en lekker mensen kijken. Ondertussen stappen jullie over van de koffie op een frisje, en van een frisje op een wijntje want hier kun je van koffie tot diner terecht. De avond is nog jong!

De School

romantische restaurants Amsterdam
tipadvisor.nl

Hip, hipper hipst. Vele kennen deze locatie misschien van de feestjes die hier gegeven worden, maar De School heeft ook een restaurant en cafe. Het cafe heeft een heerlijk terras waar je van een cappuccino of speciaalbiertje kunt genieten. Het restaurants is iets chiquer met een wekelijks wisselend menu. De kaart is overwegend vegetarisch dus ideaal voor de Vega’s onder ons!

Meneer Nieges

romantische restaurants Amsterdam
parool.nl

Een ongedwongen sfeer en gezelligheid, dat straalt meneer Nieges uit. Oesters bij je hamburger, een cocktail op de ligkussens: hier kan het allemaal. Jullie verzinken in een goed gesprek met uitzicht op het ei, zien de bootjes voorbij varen terwijl het zonnetje schijnt. Een top omgeving voor een date dus!

Loetje aan het IJ 

romantische restaurants Amsterdam
tripadvisor.nl

Loetje is altijd goed. Je weet wat je kunt verwachten en waar je aan toe bent. Biefstuk Bali of een salade geitenkaas: het kan hier allemaal. De locatie aan het IJ is wat ons betreft favoriet. Aan het water in een gebouw met supergrote ramen. Zomers kun je hier ook met je bootje aanmeren en het heeft een heerlijk zonnig terras. Wat wil je nog meer?

Impero Romano 

romantische restaurants Amsterdam
imperoromano.nl

Een echte italiaan in Nederland. Wij zijn de scene van Lady en Vagabond en het bord spaghetti al voor ons: romance gegarandeerd. Impero Romano staat bekend om hun heerlijke pasta’s en authentieke Italiaanse sfeer. Met een reservering hier kun je eigenlijk niet de mist in gaan: wie houdt er nu niet van de Italiaanse keuken. Eindig je diner met een glaasje limoncello om het helemaal af te maken.