Een goede locatie vinden voor je date kan erg lastig zijn. Je wilt niet in een overvolle bar zitten waardoor je elkaar niet kunt verstaan, maar het moet er ook weer niet te rustig zijn. Een goede sfeer kan de date maken en is dus erg belangrijk. Vooral in Amsterdam kan het moeilijk kiezen zijn aangezien het er barst van de restaurants. Daarom hebben wij de keuze wat makkelijker voor je gemaakt. Dit zijn de leukste restaurants voor een date in Amsterdam.


Café Panache

Een goede sfeer is gegarandeerd bij Café Panache. Het interieur straalt namelijk één en al gezelligheid uit. Hier geniet je voor een eerlijke prijs van fine dining. Geen zin in een lange zit? Café Panache is ook geschikt voor een lekker drankje en wat bites.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cafe Panache Amsterdam (@cafe_panache) op

Adres: Ten Katestraat 117, Amsterdam

De Kas

Wil je iets bijzonders voor je date? Bezoek dan samen Restaurant en Kwekerij de Kas. En ja het is precies wat je denkt: een restaurant in een kas. Met een eigen kweekkas en tuin ben je verzekerd van een echt verse maaltijd!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Magda Kubica (@magda.kubica.stylist) op

Adres: Kamerlingh Onneslaan 3, Amsterdam

Café American

De huiskamer van Amsterdam: zo wordt het restaurant van Hotel American genoemd. Hoewel het prachtige gebouw je niet doet denken aan een huiskamer, zorgt de sfeer ervoor dat het wel zo voelt. Je kan hier terecht voor een luxe diner, maar ook voor bijzondere cocktails. En dat allemaal met uitzicht op het Leidseplein.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Café Americain Amsterdam (@americainamsterdam) op

Adres: Leidsekade 97, Amsterdam 

RIJKS

Restaurant RIJKS is het luxe restaurant van het Rijksmuseum. De traditionele gerechten op de kaart zijn heerlijk en ook nog eens betaalbaar. Ook kan je kiezen voor de Rijkstafel. Dit is een 6-gangen menu waarbij je de fijnste gerechten van het restaurant voorgeschoteld krijgt. Genieten maar!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door RIJKS®️ (@rijksrestaurant) op

Adres: Museumstraat 2, Amsterdam

De Biertuin

Geen zin in al dat fancy gedoe? Ga dan lekker naar De Biertuin. Hier hebben ze écht bijna alles. Van heerlijke snacks tot een huisgemaakt burrito’s. Hier krijg je voor een hele schappelijke prijs heerlijk eten. And that’s not all: je hebt een ruime keus uit 145 bieren (!). Geen bierfan? Ook dat is geen probleem, want ook de wijn en de cocktails hier zijn niet te weerstaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door De Biertuin Prinsengracht (@debiertuinprinsengracht) op

Adres: Prinsengracht 494 & Linnaeusstraat 29, Amsterdam

Lees ook

De leukste restaurants voor een date in Amsterdam

6x de leukste wijnbarretjes van Amsterdam

De leukste restaurants voor een date in Amsterdam

8x de leukste vegan hotspots in Haarlem

De leukste restaurants voor een date in Amsterdam

6x healthy en vegan hotspots in Amsterdam