Yes, de horeca is weer geopend. Dit betekent dat we weer kunnen genieten van een heerlijke lunch, borrelhapje of diner. Maar het zal wel even wennen zijn, want het gaat allemaal net even anders dan we gewend zijn. Gelukkig zijn de Amsterdamse ondernemers enorm creatief en wordt er overal rekening gehouden met de maatregelen. De leukste corona proof hotspots van Amsterdam vind je hier.


Serres Séparées Mediametic

Mediametic is met een wel heel origineel idee gekomen om het restaurant helemaal corona proof te maken. Hier dineer je namelijk in een kas. En naast dat het veilig is, is het ook heel bijzonder. Dineren in je eigen privé kas is namelijk super intiem. Met uitzicht over ’t IJ en een heerlijk diner is dit de perfecte datelocatie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mediamatic ETEN (@mediamatic_eten) op

Dijksgracht 6, Amsterdam

Subway

Wil je even een snelle hap in je lunchpauze? Dan is Subway altijd een goed idee. Deze keten is namelijk door de hele stad te vinden waardoor er altijd wel één in de buurt is. Hoewel het misschien bekend staat als fastfood restaurant, kan je je broodje zo vers als je zelf wil samenstellen. Daarbij heeft Subway nu wel een heel speciaal broodje: de Friendlong deal. Dit is anderhalve meter aan Subway broodjes. Zo weet je zeker dat je genoeg afstand houdt en maak je je eerste lunch in de coronatijd meteen onvergetelijk!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Subway (@subwaynederland) op

Meerdere locaties in Amsterdam

Sit down festival Meneer Nieges

De horeca is dan wel weer geopend, maar festivals zitten er voorlopig nog niet in. Daarom heeft Meneer Nieges een sit down festival bedacht om toch nog in de zomerse festival sferen te komen. Met een enorm groot terras is er genoeg ruimte om afstand van elkaar te houden. Tijden het sit down festival kan je net als bij een echt festival genieten van DJ’s, lekkere hapjes en natuurlijk genoeg drankjes.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Meneer Nieges (@meneernieges) op

Westerdoksdijk 40H, Amsterdam

Hannekes Boom Pizza Boot

Veiliger dan in je eigen boot gaat het niet worden. Daarom vind je bij Hannekes Boom Pizza de lekkerste afhaalpizza’s. Het voordeel? Het is een ‘drijf in’ waardoor je dus gewoon in je boot kan blijven zitten!  Perfect om even langs te gaan na een dagje varen over de grachten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hannekes Boom (@hannekesboom) op

Dijksgracht 4D, Amsterdam (naast Hannekes Boom)

Lees ook

Dit zijn de leukste corona proof hotspots van Amsterdam

De lekkerste poké bowls in Amsterdam bestel je hier

Dit zijn de leukste corona proof hotspots van Amsterdam

NENI Amsterdam: de verrassende Oost-Mediterrane hotspot

Dit zijn de leukste corona proof hotspots van Amsterdam

De vrijmibo hotspot van Amsterdam: Bar Bitterbal