De 3 p’s: pizza, pannenkoeken en patat. Wie is er nou niet gek op? Helaas zijn deze lekkernijen niet zo goed voor de lijn. Maar soms heb je gewoon zo’n zin in een lekkere pizza.. Wij weten hoe het is, daarom hebben we 6 recepten voor een gezonde pizza op een rij gezet. Zo kun je genieten van je pizza zonder het schuldgevoel en de bom calorieën. 

Plaatpizza met perzik, pistache en prosciutto

gezonde pizza

Een plaatpizza is een stuk gezonder dan een gewone pizza omdat er minder koolhydraten in de bodem zitten. Daarnaast is een plaatpizza heerlijk knapperig en is het heel moeilijk om een gewone pizzabodem zo perfect te krijgen. Dit heerlijke recept is verrassend maar superlekker! En ziet het er ook niet supermooi uit?

Vegan pizza caprese 

gezonde pizza

Ben jij gek op een simpele pizza Margarita? Dan is dit recept echt iets voor jou. De vegan kaas en de vegan bodem maken deze pizza helemaal vegan proof en een stuk gezonder dan de volvette variant. Wie zegt dat je als vegan bepaalde dingen niet kunt eten wordt door dit recept dus flink tegengesproken!

Bloemkoolpizza met geitenkaas en broccoli 

gezonde pizza
deliciousmagazine.co.uk

Een bloemkoolbodem is weer even iets anders. Bovendien lekker koolhydraatarm oftewel: weinig carbs, geen after dinner dip of een schuldgevoel. De combinatie van geitenkaas, broccoli en rode biet zou je zelf misschien niet zo snel bedenken maar daarom juist extra leuk om een keer uit te proberen toch?

Veganistische pizza met artisjok 

gezonde pizza

Wij houden van artisjok in salade, als borrelhapje, als dip maar zeker ook op pizza. Deze pizza is ook nog eens vegan en hartstikke lekker. Dat wordt smullen!

Koolhydraatarme pizza met bloemkoolbodem

gezonde pizza
stuff.co.nz

We hebben nu al wat koolhydraatarme bodems voorbij zien komen. Die kun je natuurlijk gewoon in de winkel kopen, maar in dit recept maak je de bodem helemaal zelf. Vervolgens kun je het recept volgen, maar natuurlijk ook de toppings uitkiezen die jij het lekkerst vindt! Of maak verschillende helften of kwartjes, zodat je meerdere smaken in een pizza hebt.

Jamie Oliver pizza met druiven 

gezonde pizza
jamieoliver.com

Jamie Oliver staat bekend om zijn heerlijke en simpele recepten. Toch vinden wij dit recept van een pizza met druiven best uitdagend. Maar de combinatie van zoet en hartig in dit recept is heerlijk. Check hier het recept!