Doordeweeks heb je vaak weinig tijd in de ochtend. Je eet snel een bakje yoghurt, haalt onderweg ergens een croissantje of je houdt het misschien wel bij een kopje koffie. Voor een goed ontbijt heb je in ieder geval geen tijd. Daarom is het zo lekker om in het weekend eens uit te pakken. Wij hebben 6 heerlijke ontbijtjes voor je uitgezocht zodat je zaterdag (of zondag) heerlijk begint!

1. Pancakes met blauwe bessen (vegan)

Van dit klassieke ontbijt krijgen ze in Amerika geen genoeg. Stap daar een gemiddeld cafe binnen en je zult zien dat iedereen er aan de pancakes zit. Dit recept is super lekker om je vrije dag mee te beginnen en ook nog eens helemaal vegan. Recept: heerlijke vegan pancakes met blauwe bessen.

2. Wentelteefjes met aardbei en bosbessen (vegan)

Nog zo’n klassieker: wentelteefjes. Een heerlijk knapperig en zoet ontbijt, vooral deze variant met aardbeien en bosbessen. Kan wat ons betreft niet mis gaan! Recept: vegan wentelteefjes met aardbeien en bosbessen

3.Wafels van havermout en banaan met een topping van pinda’s en pecannoten

Photo by: Taylor keiser

Wafels mogen absoluut niet uit deze verzameling ontbreken. De wafels uit dit recept zijn wel een stuk gezonder dan de versie die je normaal gesproken bij het ontbijt krijgt. Ook zien ze er heel mooi ui en zijn ze gezond. Als je wel zin hebt in een zoet ontbijtje, maar niet alle calorie├źn binnen wil krijgen, is dit voor jou het perfecte ontbijt! Recept: Wafels van havermout en banaan met een topping van pinda’s en pecannoten

4. Groene shakshuka met spinazie

Oliveandmango.com

Dit is een iets minder standaard ontbijt. Je ziet wel dat het steeds vaker word gegeten. Wij snappen wel waarom! Dit kleurrijke van oorsprong Noord-Afrikaanse recept is een heerlijk begin van je dag. Recept: Groene shakshuka met spinazie en lente ui.

5. Gebakken ei met avocado en tomaat

displacedhousewife.com

Dit heerlijke ontbijt met een gebakken ei, avocado en tomaat mag in dit rijtje niet missen. Wat ons betreft de perfecte combinatie en een goed begin van je dag! Recept: Gebakken ei met avocado en tomaat.

6. Je eigen heerlijke acai bowl

photo: popsugar.com

Je kent dit heerlijke en fotogenieke recept vast wel van de plaatjes uit Bali. Voor de gene die zijn dag graag gezond, fris en kleurrijk begint is dit het perfecte ontbijt! Recept: je eigen heerlijke acai bowl.