Ja we kunnen een optimale gezondheid bereiken met behulp van 30 euro aan sapjes per dag en celebrity-level personal trainers. De waarheid is, als je al niet gebruik maakt van een of meerdere van onderstaande tips,  je echt iets mist! Goedkoop gezond? Ja, want gezond zijn en op je portemonnee letten is niet alleen mogelijk, het is ook nog eens heel simpel. Naar onze mening zijn al die overschatte en dure superfoods echt niet nodig. Een beetje gezond verstand, wat hacks en wat motivatie is het enige wat je nodig hebt. Onderstaande goedkope tips zullen je daarom al een stuk op weg helpen naar een gezonder leven.

GOEDKOOP GEZOND


Ga rennen

Prijs: Gratis | Eerlijk, wie heeft er nou een fitness nodig? Nou eigenlijk.. wij allemaal wel. Of het nu betekent dat je naar een yoga studio gaat, een traditionele sportschool of een crossfit box. Het helpt je bij een vast (week)schema en geeft je professionele ondersteuning. Maar wanneer je even geen lidmaatschap hebt of even niet weet wat je wilt / kunt doen, probeer dan eens de goedkoopste work out ooit: hardlopen.

7 tips die je helpen harder te rennen tijdens het hardlopen!

Eet meer peulvruchten

Prijs: €1,00 per 400g | In het boek “How not to die”, benoemt Dr. Michael Greger een aantal cruciale stappen die je moet nemen voor een lang en gezond leven. 1 van die stappen is het meer eten van linzen en bonen. Onder andere vanwege de voedingsstoffen en voedingswaarden. Ze zijn heel makkelijk te gebruiken in warme, smaakvolle gerechten en als je ze in grote hoeveelheden koopt, betekent het dat je altijd iets gezonds in huis hebt.

Maak bijvoorbeeld deze heerlijke mexicaanse avocado bootjes met bonen.

Adem dieper in

Prijs: Gratis | Ja, je leest het goed en nee, we maken geen grapje. Diep ademhalen is de meest onderschatte ‘gezondheidsbeoefening’ ter wereld. Ademwerk stimuleert gezonde synergie tussen eigenlijk elk systeem in ons lichaam, inclusief ons brein en onze emoties. Wanneer je hiermee start, begin simpel. Leer eerst een paar basis technieken en probeer in eerste instantie meer bewust te zijn van je ademhaling gedurende de dag. Doe dit vooral tijdens momenten van stress, je zult direct verschil merken.

Zonnestralen

Prijs: Gratis | De zon is eigenlijk een grote apotheek in de lucht. Een paar minuten in de zonnestralen, kan ongelofelijk veel doen voor ons lichaam en onze geest. Van het boosten van het immuunsysteem tot het verbeteren van ons humeur. Vitamine D is een prohormoon, dit betekent dat het een hormoon-achtig effect heeft op ons lichaam. Het helpt cellen goed te communiceren en functioneren. Omdat merendeel van de mensen hun tijd vooral binnen vertoeven, is het verstandig om er een gewoonte van te maken om geregeld even naar buiten te gaan. Zelfs als het maar een paar minuten is, kan het een enorme impact op je gezondheid hebben.

Drink elke dag citroen water

Prijs: Minder dan een euro | Simpelste gezondheidshack ooit. Het reinigt je hele systeem, verhoogt je pH, en start je spijsvertering met maar 2 ingrediënten.

Eet meer groenten

Prijs: Minder dan een biefstuk | Er gaat al lange tijd een discussie rond of gezond eten niet te duur is geworden. Er zijn verschillende argumenten te bedenken die deze stelling zullen bekrachtigen, maar eerlijk is eerlijk, gewoon wat meer groenten eten, is eigenlijk heel budgetvriendelijk. Zoek een goede (en goedkope) supermarkt, marktkraam of groenteboer en begin met het experimenteren met groenten van het seizoen. Wanneer je twijfelt, bijna elk soort groenten kun je verwerken in een salade of wokken en serveren met een simpele dressing/saus.

Slaap meer

Prijs: Gratis | Een vroege bedtijd en een avondroutine is cruciaal voor een vitale gezondheid. Je planning is misschien bomvol, maar een goede nachtrust een prioriteit maken, zal je een leven lang gezondheidsvoordelen bieden (en je helpen met afvallen!).


Meer lezen over gezondheid?

5 gezondheidsmythes die je absoluut niet moet geloven!

Waarom je lichaam magnesium nodig heeft en hoe je een tekort aanvult.

Dit moet je doen om je metabolisme daadwerkelijk te versnellen.