Die eerste stap in de sportschool is vaak het moeilijkst, maar als je er dan eenmaal bent, is het allemaal zo erg niet en krijg je er juist wel een lekker gevoel van. FEM FEM deelde een artikel met voordelen, die zo goed zijn, dat ze je spontaan motiveren en die drempel naar de sportschool iets verlagen. Na het lezen van deze voordelen wíl je gewoon beginnen met sporten!

Dit is waarom jij vandaag nog moet beginnen met sporten!


Sporten verbetert je geheugen

Je hebt je telefoon ergens neergelegd, maar je kunt je écht niet meer herinneren waar. Kan ieder mens overkomen. Maar door te sporten zal dit je waarschijnlijk minder vaak overkomen, want sporten zorgt er namelijk voor dat je geheugen wordt verbeterd. Dit is gebleken uit onderzoek van de University of British Columbia.

Sporten geeft je zelfvertrouwen

Niks is zo goed voor je zelfvertrouwen als in de weer gaan met zware gewichten. Je stelt jezelf telkens weer op de proef. Het heeft discipline en doorzettingsvermogen nodig en je ontwikkeld hierdoor meer respect voor jezelf. Het geeft daardoor een echt mentale boost als je je training weer afgerond hebt.

Sporten vermindert stress

Verschillende factoren in ons leven kunnen ons stress bezorgen en dit zijn er stiekem meer dan we denken. De drukte op je werk, wat je vanavond moet gaan eten of wanneer je je vrienden weer eens kunt zien. Ervaar jij een gevoel van stress? Ga dan sporten. Ook al denk je dat je geen tijd hebt om te sporten, je zou er toch tijd voor moeten maken. Een half uurtje kan er al voor zorgen dat jij je een stuk minder gestrest voelt.

Sporten betekent meer vetverbranding

Feit: Spierweefsel verbrandt ruim 15 keer zoveel dan dat vetweefsel verbrandt. Des te meer spieren jij hebt, des te sneller zal je stofwisseling dus gaan. Een hogere stofwisseling betekent weer dat je meer calorieën verband, in beweging, maar ook in rust! Dus tijd om die gewichtjes op te pakken!

Sporten zorgt voor meer energie

Allereerst denk je misschien dat je juist energie verliest des te langer je aan het sporten bent. Maar het tegendeel is waar. Misschien voel je je direct na je workout wat slapjes (dit kan mede door de spierpijn komen), maar gedurende de dag en gedurende je leven zul je meer energie hebben. Dit onder andere omdat je je uithoudingsvermogen traint en dingen dus langer vol kunt houden.

Sporten maakt je slimmer en creatiever

Voel jij je slapjes op je werk? Ben je inspiratieloos en kun je geen creatieve ideeën meer bedenken? Sporten zou wel eens de oplossing kunnen zijn. Met name dynamische oefeningen zorgen er volgens onderzoek voor dat de chemische stof Brain-Derived Neurotrophic Factor (BDNF) verhoogd wordt. Deze BDNF creëert nieuwe verbindingen en paden in de hersenen, waardoor leren gemakkelijker wordt en de creativiteit verhoogd wordt.

Sporten maakt je gelukkig

De hele dag al een beetje chagrijnig? Tijd om sportschoenen aan te trekken en een rondje te gaan hardlopen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het stofje endorfine vrij komt wanneer je sport, het stofje wat je een gelukkig gevoel bezorgt.


Sporten heeft een goede invloed op jullie avontuurtjes onder de lakens!

Deze 5 sporten zijn het beste voor je lichaam!

Misleid je brein en ga sporten weer leuk vinden!