Minerale make-up oftewel make-up op basis van mineralen, heeft niet altijd de beste naam gehad. Je herinnert je misschien nog wel de krijtachtige textuur en het “masker” effect als je het in het verleden weleens gebruikt hebt. Het was niet makkelijk of fijn om mee te werken en het was nogal heftig op de huid. Gelukkig is de make-up van tegenwoordig, ook de varianten op basis van mineralen, flink veranderd. De make-up is een stuk lichter en nu ook te verkrijgen in vloeibare vorm, waardoor het een stuk fijner werkt. Daarnaast heeft de make-up ook nog eens heleboel positieve effecten op de huid.

Geen idee over wat voor make-up we het hebben? “minerale make-up” is gemaakt van verschillende mineralen zoals bijvoorbeeld mica, zink en titanium oxide, gecombineerd met pigment. Omdat de make-up geen olie, wax of synthetische middelen bevat, heeft het serieuze voordelen voor je huid.

Lees verder om erachter te komen wat je moet weten waarom je zou moeten/willen overstappen naar minerale make-up


Het is niet comedogeen

In Jip en Janneke taal, het betekent dat make-up op basis van mineralen je poriën, niet als alle andere soorten make-up, verstopt. Dit komt omdat deze make-up geen talkpoeder bevat, hetgeen dat normaliter op de oppervlakte van je huid blijft, in de poriën van je huid smelt en ze hierdoor verstopt.

Ingebouwde SPF

De meeste make-up op basis van mineralen bevat zinkoxide, dat naast dat het de huid goed geneest, ook een natuurlijke vorm van zonnebrand is, die je beschermd tegen verbranden, huidveroudering en irritatie.

Ideaal voor de gevoelige huid

Een foundation op basis van mineralen, bevat geen chemische verf. Beter nog, ze gebruiken de natuurlijke kleuren van de mineralen en door de chemicaliën achterwege te laten, zorgt de formule dat de huid beter kan ademen, wat ontzettend belangrijk is als je een (reactie) gevoelige huid hebt.

Het blijft op z’n plek

Door het ontbreken van de olie en wax, glijdt de make-up niet langzaam van je gezicht af, als je begrijpt wat we bedoelen. Zodra je een fotoshoot hebt op een warme dag of de sportschool in gaat, blijft de make-up zitten ondanks dat je nogal kan zweten. Mineralen make-up bevat namelijk een speciaal soort nylon, wat de make-up hitte -en waterresistent maakt.

Het is goed voor je huid

Minerale make-up gedraagt zich een beetje als een verzorging crème. Het is ook daarom, dat de make-up door dermatologen en huidspecialisten over de hele wereld wordt aangeraden. Vrouwen dragen make-up om zich mooi en zelfverzekerd te voelen, maar zware formules zorgen vaak voor huidproblemen zoals irritaties en acne. Dit kan voor een visuele cirkel van “het gebruiken van nog meer make-up” om de problemen te verbergen en het hierdoor nog meer krijgen van huidproblemen, zorgen. Make-up op basis van mineralen bevat huid-verbeterende ingrediënten, waardoor de merken die het op de markt brengen niet de gezondheid van de huid hoeven op te geven voor “performance”.


Lees ook:

Onzuivere huid? Eet je huid gezond!

Een stralende huid? Neem deze punten mee in je dagelijkse routine.

Deze 6 krachtige planten helpen bij acné, rimpels en een onzuivere huid.