Bij cellulite wordt er onderhuids vetweefsel bij elkaar gehouden door bindweefsel. Omdat vrouwen over het algemeen een hoger vetpercentage hebben dan mannen komt dit dan ook vaker voor bij vrouwen. Het is niet schadelijk, maar het kan wel als vervelend worden ervaren. Het is dan ook geen indicatie voor overgewicht, maar het is wel eerder te zien bij mensen met een hoger vetpercentage.

Adipocyten zijn vetcellen die zich onder je huid bevinden. Als deze groter worden nemen ze een andere vorm aan. Daardoor komt je huid onder druk te staan en zal de oppervlakte van je huid gaan bobbelen.

Cellulite is geen cellulitis!

Cellulitis is een onderhuidse, bacteriële infectie waardoor je last krijgt van rode uitslag, koorts, gezwollen lymfeklieren en koude rillingen. Dit moet dan ook behandeld worden met antibiotica. Toch zie je op internet dat cellulitis en cellulite vaak door elkaar worden gehaald!

Wat kan ik aan cellulite doen?

Voeding

Gezonde voeding verbetert je huid. Ten eerste zorgt gezond eten ervoor dat je vetpercentage lager wordt waardoor het cellulite remt. Ten tweede heeft gezond eten een grote invloed op je huid. Eet genoeg groenten en fruit om aan al je micronutriënten te komen.

Hormonen

Je huid is erg gevoelig voor hormoonschommelingen. Dit zie je ook tijdens je menstruatie. Hormonen stimuleren namelijk vetophoping. Wanneer je hormonen dus niet in balans zijn door stress of door een ongezonde leefstijl kan dit cellulite stimuleren. Houd dit dus in de gaten! Het kan zijn dat je heel gevoelig bent voor hormonale schommelingen, hier kun je helaas niets aan doen. Probeer in dat gevoel je te focussen op de juiste voeding!

Sporten

Door te sporten verlaag je je vetpercentage waardoor je cellulite kan verminderen. Ook wordt je huid door sporten wat strakker, vooral bij het trainen van buiken en billen. Toch blijft voeding de belangrijkste factor om af te vallen. Wanneer je meer eet dan je verbruikt zul je niet afvallen, hoe veel je ook sport. Sporten is dus alleen een hulpmiddel!