Gaan afvallen en een drankje doen in het weekend eigenlijk wel samen? Zoals de meeste van ons wel weten, als je het met mate doet, brengt het geen zoden aan de dijk. Wel handig om te weten wat de drankjes zijn met de minste calorieën en dus de minste “impact” en wat de stiekeme dikmakers zijn! Wij zetten speciaal voor jou even de drankjes op een rijtje.

De alcoholische drankjes met de minste calorieën

1. Op nummer 1 van alcoholische drankjes laag in calorieën staat Champagne, dit drankje heeft de minste calorieën! Geen wonder dat alle “modellen” zweren bij dit drankje als ze een keertje op stap of uiteten gaan!  (77 calorieën per glas).

2. De runner up is voor Rum. Deze drank is misschien niet ieders favoriet, maar het is wel een alcoholisch drankje met weinig calorieën. (80 calorieën per glas)

3. Vodka, van dit drankje was het over het algemeen wel bekend dat het weinig calorieën bevatte. De “Skinny bitch”(Vodka met spa rood) is dan ook een van de populairste drankje in de clubs tegenwoordig, aangezien er in spa rood natuurlijk geen calorieën zitten. (85 calorieën per glas)

4. Gin tonics hebben een hele comeback gemaakt en het is fijn om te horen dat gin niet de meeste calorieën bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat de drankjes per glas tegen de 100 calorieën zitten (zonder de tonic!) In tonic zitten namelijk een heleboel suikers en per 250ml ook nog eens 85kcal. Misschien toch niet de slimste keuze als je op je calorie inname let! Al kan 1 drankje echt geen kwaad natuurlijk. (98 calorieën per gin glas)

Vermijden

Welke alcoholische drankjes kun je beter vermijden? Wijn, bier en zoete likeuren. Wijn, vrijwel elk glas beslaat zo’n 155 calorieën. Witte wijn en rosé bevatten ook nog eens heel erg veel suikers. Bier is zo’n 110 calorieën per glas en de zoete likeuren en de likeuren die gemaakt zijn met room, denk aan koffie likeur en Baileys bevatten al gauw zo’n 150 kcal per glas!


Lees ook:

Wat doet een avondje alcohol drinken met jouw lichaam?

Mix jij alcohol met light producten? Dan word je sneller dronken!

Dit effect heeft alcohol, als je het direct na het trainen drinkt!